Arşivlerden çıkan ilk 23 Nisan kutlaması! Arşivlerden çıkan ilk 23 Nisan kutlaması!


BUGÜN REGAİB KANDİLİ

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Perşembe´yi Cuma´ya bağlayan gecenin Regâib Kandili olduğunu söyleyerek, “Üç aylar; Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Üç aylar; dini duygu ve heyecanın yoğun bir şekilde yaşandığı manevi bir mevsimdir. Tevbe ve istiğfarda bulunma, nefis muhasebesi yapma, ruhu günahlardan arındırarak yenilenme ve salih kullardan olmak için gayret sarf etme fırsatının daha çok bulunduğu bir dönemdir”

 

RAMAZAN AYININ MÜJDELEYİCİSİ

“Peygamber Efendimiz; “Recep Allah´ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümmetimin ayıdır.” (Ahmet bin Hanbel, Müsnet, c.1,s.259) buyurmuştur. Üç aylar girdiği zaman da; “Allah´ım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazana kavuştur”  diye dua etmiştir. Biz de böyle dua etmeye çalışmalıyız. Ramazandan sonra en sevaplı oruç, Recep ve Şaban aylarında tutulan oruçtur.  Şaban ayı Peygamberimizin Ramazan´dan sonra en çok oruç tuttuğu bir aydır. Bizler de bu aylarda nafile oruç tutmaya çalışmalıyız. Acı ve kederleri paylaşmanın, düşeni kaldırmanın, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu  bu aylarda daha çok hissederek, söz ve davranışlarımıza bu çerçevede daha fazla  yön verme kararlılığı ve çabası içinde olmalıyız.”

 

AİLEMİZ, MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ

Böyle bir geceyi 18 Şubat 2021 Perşembe akşamı  idrak edecek olmanın sevinci ve huzurunu yaşamaktayız. Regaib gecesine özgü bir ibadet şekli yoktur. Fakat bu gecede bol bol istiğfar etmeye, kaza ve nafile namazları kılmaya, Kur´an-ı Kerim okumaya ve dinlemeye, Peygamber Efendimize salat ve selam getirmeye, kendimiz, ailemiz, milletimizin birlik ve beraberliği ve tüm din kardeşlerimiz için dua etmeye, yetimleri ve kimsesiz çocukları gözetmeye, fakir ve yoksulların gönlünü diğer zamanlara nazaran daha fazla hoş etmeye gayret sarfetmeliyiz. Kandil Gecesi münasebeti ile başta  Nur Camii olmak üzere tüm camilerimizde maske, mesafe, hijyen vb. Koronavirüsle mücadele kapsamında camilerde alınması gereken tedbirlere azami riayet edilerek yatsı namazından önce kandil özel programı tertip edilecektir” dedi. Haber: Kenan Kuzucu