9. YARGI PAKETİNE GİRMESİ İSTENİLİYOR

Kırıkkaleli avukatlar ayaklandı! “Adalet istiyoruz!” Kırıkkaleli avukatlar ayaklandı! “Adalet istiyoruz!”

Türkiye’de bir milyonun üzerinde kişi ehliyet affı beklerken, ehliyet affının 8. Yargı Paketine dahil edilmemesi tepkilere neden oldu. Sosyal Medya mecralarında “Ehliyet Affı” için hükümete çağrıda bulunan mağdurlar, hükümet yetkililerini Ehliyet Affını 9. Yargı Paketine dahil etmeye davet ediyorlar. Ölümlü kazalara sebebiyet vermeyen ve uyuşturucu madde bağımlısı olmayanlara ehliyet affı bekleyen vatandaşlar, 1 milyonun üzerinde mağdur olduğunu belirterek, 3 milyon üzerinde oyumuz var ya af var ya da oy yok şeklinde paylaşımlar yapıyorlar. Ayrıca Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi (Südge) için randevu alamadıklarını belirten vatandaşlar “2 Yıl ehliyet cezamızı çektik, 7 aydır randevu alıp ehliyetimizi alamıyoruz. 3 yıla yaklaştı.” Şeklinde tepki gösteriyorlar.

MECLİSTE ÖNERİ VAR

CHP Milletvekili Melih Meriç’te ehliyet affı bekleyenlerin taleplerini dile getirirken “Ekonomik şartların oldukça zor olduğu bu süreçte şoför esnafımız ve aileleri zor durumdadır. Ölümlü kazaya karışmamış şoförler için #EhliyetAffı kaçınılmaz. Cezalar ağır yaşam şartları zor! Bu insanlarımız geçimini şoförlük yaparak sağlıyor. Daha fazla Mağdur edilmemelidir.” İfadelerini kullandı. Ehliyet Affının 8. Yargı Paketinde olması beklenirken, 8. Yargı Paketinden ehliyet affının çıkmaması tepkilerin büyümesine sebep olurken Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri, mecliste Ehliyet Affı önerisi olduğunu ancak hükümetin pakete dahil etmediğini ifade ediyorlar. Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un geçtiğimiz günlerde Ankara’da ehliyetsiz araç kullandığını itiraf etmiş, ehliyet affı tartışması büyümüştü.

İNTİHAR AŞAMASINDAYIZ!

Adalet Bakan Yardımcısı Kırıkkaleli siyasetçi Ramazan Can’da sık sık ehliyet affı çağrısına maruz kalıyor. Ramazan Can’ın Giresun’da yaptığı bir paylaşımı alıntılayan bir vatandaş “Sayın Bakanım saygılarımla selamlıyorum. 3 Milyon vatandaş mağdur, evimize ekmek götüremiyoruz. Çoluk çocuk psikolojimiz bozuldu. Artık intihar aşamasına geldik. Lütfen yardım edin, ölümlü kazalar hariç bir defa ehliyet affı elzemdir. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Yardım edin lütfen!” ifadeleriyle Ramazan Can’dan yardım istedi. Sosyal medyada örgütlenen ehliyet mağdurları, “Her şeye af çıkıyor, yargıdan ceza alanlar cezalarını denetimli serbestlikte geçiriyor. Yüz kızartıcı bir uç işlemedik. Af bekliyoruz” şeklinde paylaşımlar yaparak, 8. Yargı Paketine girmeyen Ehliyet Affının, 9. Yargı Paketinde yer almasını istiyorlar.

Haber: Çağlar Atmaca