Ortadoğu'daki her an patlamaya hazır coğrafyada dinsel zıtlaşmanın, çatışmaların ve savaşın ortasında kadınların zekasını ortaya koyduğu olayların anlatıldığı 'Peki Şimdi ne olacak' isimli oyun Kültür merkezinde sergilendi. İki seans halinde sergilenen oyun bazı sahnelerde duygusal anların yaşanmasına neden olurken bazı sahnelerde ise gülmekten kırdı geçirdi.

İç savaşta köy hayatı

Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi; Soğuk Çorba Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi; Soğuk Çorba

Lübnan`da küçük bir köyde farklı dinden olan insanların yaşamını anlatıldığı oyunda iç savaşların günden güne arttığı dönemde, Savaş ortamından sonra Hıristiyan ve Müslümanların birlikte yaşamaya devam ederken, bu zıtlaşma olaylarından sonra bir birine yavaş yavaş düşmanlaşmaya başlıyor. Bu durumu gören kadınlarda kendilerince onları yatıştırmak için yöntem geliştirip kullanırlar.Köyün erkeklerinin olaylardan etkilenip birbirleri ile savaşmamaları ve var olan huzuru korumaya çalışan kadınların çabasını anlatıyor. Küçük bir köyde farklı dinden olan insanların yaşamında , Bir ailenin oğlunun ölümünde ölüye saygı ve dini görevler yapılışı sergileniyor.

Öğrenciler rol aldı

Kırıkkale üniversite öğrencilerinin yanı sıra Süleyman Demirel Lisesi öğrencileri de oyunda rol aldılar. Oyunun yönetmenliğini, Abdulkadir Perk. Yaparken oyunda Elif Canser Beyaz ,Aybüke Bobur, Emre Fidan, Aybüke Uyku,Kenzi Gevşek,Ahmet Kayalaş, Eda Olacay Arslan, Yaren Ünal,Ergin Karay, Harun Okudan, Ahmet Uz, Göktuğ Karaerik,Gürcü Polatlı, Tuğçe Emel Kayıklı. Umut Ünal,Üstün.Fatma Betül Yılmaz,Kasım Bözkır,Kübra şahin ,Kardelen Arslan,Cansu Yurt ,Kürşat Yaman ,Gamze Yelkentaş,Zeynel Aydın,Mustafa Aksu,Mehmet Yılmaz ,Murat Ahmedov rol aldılar