Ebeveynler dikkat! Yeni doğan bebeklerde bu hastalıklar görülebiliyor! Ebeveynler dikkat! Yeni doğan bebeklerde bu hastalıklar görülebiliyor!


İlimiz kurulan en büyük pazarlardan biri olan Çarşamba Pazarında yoğun kalabalığa rağmen ne pazara gelen vatandaşlar nede pazarcı esnafı memnun değil. Vatandaşların fiyatların her hafta artmasından pazarcı esnafıda istediği satışı yamamaktan şikayetçi. Pazarcı esnafı Eylül ayının ilk haftalarının hasat dönemine rastlaması sebebiyle fiyatların düşük olduğunu ve bazı ürünlerde indirim yaptıklarını, buna rağmen alış veriş yapanların fiyatların yüksek bulduğunu dile getiriyor. Esnaflarda birde vatandaşların eskisi gibi pazara rağbet etmediklerini alışveriş merkezlerindeki reyonları tercih etmesinden sıkıntı duyduklarını söyledi. Pazarcı esnafı Cesur İzgi 'Pazardaki ürünlerin marketlere kıyasla daha günlük ve kaliteli. Fiyatları da daha ekonomik. Müşterileri teşvik etmek için ürünlerde indirimde yapıyoruz. Ancak vatandaşımızın tercihi maalesef değişmiyor' ifadesini kullandı.

Köylü farkı

Çarşamba pazarının bir bölümünde açılan tezgahların tamamında çevre köylerde üretilen ürünler sergileniyor. Vatandaşlarda fiyat farkı düşünmeden bu ürünlere yöneliyor. Köy tezgahlarında ki fiyatlar diğer ürünlere göre 50 kuruş ile 1 TL arasında değişen farklarla alıcısına ulaşırken en çok satılan ürünler ise domates ve biber oluyor. Soğuk ve yağışların olmasıyla köylülerinde bundan etki gördükleri ve mallarda yetersizlik olduğunu belirttiler.