Derslere katkı sağlıyor

Özel Gazi Koleji 7.sınıf öğrencileri Öğrenciler Fen Bilimleri dersine katkı sağlamak için deney yaparak, yaşayarak karar verme yeteneğini geliştirmesi, neden, nasıl, niçin soruları arasında bağ kurarak sonuca ulaşmak yeteneğini geliştirmek için gezi tertip edildi.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı

Deneyler yaptılar

Yapılan programda Önce Ankara Biklim Merkezinde Uzay ve Astronomi konulu sınıf, daha sonra Matematik ve Fen Bilimleri Mühendisliği tasarımı sınıfı ile her yere Bilim yapabilirim Adli Tıp konulu sınıflarda Öğrencilerin kendileri katılarak deneyler yaptılar. Daha sonra Maden Teknik Araştırma Enstitüsü Tabiat Müzesinde öncelikle Karbondioksitin Dünya üzerinde sera etkisini anlatan film ve akabinde Dünyamızın Buzul devrinden kalan canlıların fosilleri ve o dönemde yaşayan Dinazorlar ,Mamutların iskeletleri gözlemlendi. Türkiye'nin Anadolu'da yaşayan Malatya Fili'nin Orijinal İskelet sistemini gözlemlediler.

Geziler devam edecek

Ayrıca Ülkemizdeki EKO sistem canlılarını tanıma imkanı buldular. Öğrenciler daha sonra yemek yedikten sonra Kırıkkale'ye döndüler. Okul Müdürü Mehmet Al Özel Gazi Koleji olarak bu tür sosyal faaliyetlere devam edeceklerini Öğrencilerimizin gelişimi için yapılması gereken her şeyin yapıldığını belirtti.