OSB´NİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi firmalarının sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantı, Vali Yunus Sezer başkanlığında gerçekleştirildi. Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Vali Sezer´in yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın ile sanayici ve iş insanları katıldı.

 

BİZLER NE YAPABİLİRİZ?

Toplantının açılışında konuşan Vali Sezer, geçen hafta Kırıkkale Silah İhtisas OSB´ de faaliyet gösteren firma yetkilileri ile iki defa bir araya geldiklerini aktararak 'Bugünde sizlerle birlikteyiz. Toplantılarda dile getirilen sorunlar hemen çözülemiyor ama ilerleyen süreçte bizler ne yapabiliriz, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz bunları sizlerden dinlemek üzere bir araya geldik. Daha çok istişare olsun diye bu toplantıları tertip ediyoruz ' dedi.

 

2 BİN PERSONEL İSTİHDAM EDİYOR

Sanayici ve İş insanlarının sorun ve beklentilerini dile getirdiği toplantının ardından, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Akçay Kolonya, DTH Sağlık Hizmetleri, ŞDL Zincir, NCR Tekstil ve Emniyet Sanayi Zirai Aletler´in üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Vali Sezer, firmaların faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı. Ağırlıklı olarak metal ve makine teçhizat ürünleri, plastik ürünleri ve kimyasal ürünler sektörlerinde faaliyet gösteren toplam 49 firmanın üretim yaptığı Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde 2 bin 30 personel istihdam edilmektedir. Haber: Kenan Kuzucu