OKUL MÜDÜRÜ BİLGİ VERDİ

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin´in de hazır bulunduğu ziyarette, Okul Müdürü Sami Yanık, okulun eğitim ve öğretim durumu hakkında bilgi sundu. Okul Müdürü Yanık, okullarında halen 2. Kademede 31 öğrenci, 3. Kademede 61 öğrenci olmak üzere toplam 92 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Kırıkkale’de evlenenlerin yüzde 30’undan fazlası boşanıyor Kırıkkale’de evlenenlerin yüzde 30’undan fazlası boşanıyor

ÖĞRENCİLERLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen ve onlara çeşitli hediyeler veren Vali Haktankaçmaz, okulda çocuklarını bekleyen ve bu sürede biçki, dikiş, nakış gibi el becerilerini geliştiren öğrenci velileriyle de sohbet ederek, kolaylıklar diledi.

TOPLUMUN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Down sendromluların toplumun önemli bir parçası olduğunu ve sosyal devlet olmanın bir gereği olarak onlarla ilgili birçok çalışma yapıldığını ifade eden Vali Haktankaçmaz, 'Bu okulumuzda hem Down sendromlu çocuklarımız var, hem de diğer zihinsel engelli çocuklarımız var. Okulun imkânları çerçevesinde eğitmen arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz özveriyle ellerinden geleni yapıyorlar. Kırıkkale´mizde inşallah seneye Osman Gazi Mahallesinde çok daha modern, çok daha yeterli bir okulumuzu hizmete açacağız. Çocuklarımız çok daha güzel ortamlarda, atölyelerde becerilerini geliştirecekler” dedi.

VALİ, DOWN SENDROMLU ÇOCUKLA TENİS OYNADI

Tenis sporunda dereceye giren Down sendromlu bir öğrenciyle tenis oynayan Vali Haktankaçmaz, “Demek ki eğitilince, çocuklarımıza eğitim verildikçe çok güzel şeyler ortaya çıkıyormuş. Bu vesileyle öğretmenlerimizi ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Öğrenci ailelerini de aynı şekilde sabırlarından, özverilerinden dolayı tebrik ediyorum. Bütün Down sendromlu çocuklarımızın da 21 Mart günlerini kutluyorum” şeklinde konuştu.

HABER: KIRIKKALE VALİLİĞİ