Sergi açıldı

24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle ilimizde ilk tören Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Meydanda yapılan törende Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin Atatürk Anıtına çelenk sundu. İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından ikinci tören Kültür Merkezinde yapıldı. Öğretmenler tarafından Resim sergisini açılışı yapıldı. Açılışı yapan Vali Ali Kolat emeklerinden dolmayı öğretmenleri kutladı. 32 eserin bulunduğu sergi bir hafta açık kalacak.

Gönüllü bir rehber

Üniversiteli gençlerden farkındalık eğitimi Üniversiteli gençlerden farkındalık eğitimi

Kültür Merkezindeki yapılan proğrama il protokolü büyük ilgi gösterdi.Törende ilk konuşmayı mesleğe yeni başlayan Atatürk İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Kübra Kirazlı yaptı. Kirazlı konuşmasında Öğretmenlik mesleğini zorluklarından bahsederek ' Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde yürüyen gönüllü bir rehberdir. Madem ki bu işe gönlünü koymuştur, öyleyse karşısına çıkabilecek zorluklar onu yıldırmayacaktır. Aksine o bu zorluklardan ders çıkarmasını bilecek , bir sonraki hedefine daha güçlü bir şekilde ulaşacaktır. İşte gerçek öğretmen morluklarla başa çıkabilen gerçek bir insandır. Ne mutlu bizlere ki toplumu eğiten insanların arasına katıldık ve ne mutlu bizlere ki sizler gibi birikimli öğretmenlerle başbaşayız. Bizler, göreve yeni başlayanlar olarak sizlerden gelecek her türlü yardım ve desteğe açığız. Çünkü sizlere güveniyoruz ve öğretmenlik coşkusunu sizler gibi yüreğimizde taşıyoruz' ifadesini kullandı.

Bizim işimiz geleceği şekillendirmektir

Törende emekli Öğretmenler adına söz alan Tülin Sofuoğlu konuşmasında Öğretmenlik mesleğinin insan hayatına kazandırdığı değerlenden bahsetti. Sofuoğlu konuşmasında mesleğe yeni başlayan Öğretmenlere bir dizi ögütlerde bulunarak 'Gerçekten de bu asil meslek genellikle şöhret ya da servet vaat etmez. Zaten bizim istediğimiz de ne servet ne de şöhrettir. Bizim işimiz geleceği şekillendirmektir. Bize emanet edilen körpe beyinleri, bilimin ışığıyla donatarak yapmak isteriz bunu da .Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir.Bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir.Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız; kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir.Kendini kontrol edemeyen bir öğretmen, öğrencisini hiç kontrol edemez. Kendi eksikliğini gören ve onu tamamlayan bir öğretmen, başarıya adaydır. Öğretmenlerin başarılı olmaktan başka bir seçeneği yoktur. Olsaydı öğretmen olmazdı. Öğretmen her şey değil, her şeye açılan kapı olmalıdır' ifadesini kullandı.

Öğretmen olduğunuz zaman ölene kadar Öğretmensinizdir

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin Öğretmenler günü nedeniyle yapılan programda yaptığı konuşmada bir milletin milli ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının Öğretmenlerin çalışmalarına bağlı olduğunu belirtti. Çetin konuşmasında 'Ülkemizin her köşesinde her bucağında bir Öğretmen görev yapmaktadır.Öğretmenlik farklı bir meslektir. Emekliği olmayan günlük hayatta her daim her yerde olmanız gereken duruş ve davranışınızla örnek olmanız gereken bir meslektir Ayrıca öğrencilerin yani geleceğin yetişkinlerinin rol modeli olduğunuz bir meslektir. Öğretmenlik ayrıca bir keşif mesleğidir. Bir öğrencinin gözünün içine baktığınızda onun tüm hikayesini keşif edeceğiniz bir meslektir. Öğretmenlik emekli olduktan sonrada biten bir meslek değildir. Öğretmen olduğunuz zaman ölene kadar Öğretmensinizdir. Öğretmenliğin en önemli eseri bir mevkide karşısınıza çıkan öğrencinizdir. Bir öğrencinizin en çok istediği okulu kazanması bir eserinizdir. O öğrencinizin gözlerindeki sevinç ışıltı sizin için anlatılmayacak büyük hazdır.Sizlerde bilirsiniz ki bu haz hiçbir şeye değişilmez. Eşsiz bir gurur vesilesi olan bu onurlu mesleğin tüm mensuplarına güvenimizin sonsuz olduğunu önemle vurgular tüm öğretmenlerimizin Öğretmen günlerini kutlarım' ifadesini kullandı

Törende konuşan Vali Ali Kolat Öğretmenlik mesleğinin fedakarlık isteyen karşısında vefayı gören bir meslek olduğunu söyledi. İnsanların bütün hocalarının Öğretmenlerinin ilkokuldan üniversiteye kadar gözünün önünden bir şerit şeklinde geçtiği bir günde olduklarını belirterek 'Her şeyden önce ben bi öğretmen ile evliyim. Eşim 34 yıl öğretmenlik yaptı. Biz 2009 yılında Ankara'dan Sivas'a geldiğimiz zaman hocama dedim ki 'Artık bundan sonra bizimle ilgilersin'. Ama Sivas'a gittik oradan da kendisine öğrenci buldu. Emekli olsun yada olmasın burada da Kırıkkale'de de herkes ile ilgilenmeyi tercih ediyor. Öğretmenlik zor bir meslek. Ama ülkemizin bu noktaya gelmesinde bu Öğretmenlerin eseridir. Öğretmenlerimiz toplumuzun önderleridir. Bu anlamda da öğretmenlerimizin donanımlı olması lazımdır. Bizler öğretmenlerimizin bu çabasını bu gayretini destekleyecek ortamı şartları hem bakanlık olarak hem devlet olarak o güzel çalışmalarına destek vermek zorundayız. Ülkemizin bir çok beldelerinde köylerinde fedakarca çalışıyorlar. İl merkezilerinde ilçe merkezlerinde öğretmenlerimiz büyük bir çaba içerisinde. Ülkemizin en büyük payını Milli Eğitim Bakanlığı alıyor. Ortalama her yıl 40 bin öğretmenimiz göreve başlamaktadır. Eğitim alanlarımız çok modern. Belki öğretmenlerimiz maaş yönünden iyileştirme yapılabilir' ifadesini kullandı.

Palet ve ödüllerini aldılar

Konuşmalardan sonra Öğremenlik mesleğinden bu yıl emekli olan Öğretmenlere plaketleri Vali Ali Kolat tarafından verildi. Öğretmenler günü nedeniyle yapılan Şiir resim Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve Belediye Başkan yardımcısı Şükrü Göktaş tarfından verildi.

Yemin ederek göreve başladılar

Törende bu yıl ilimize atanan ve ilk kez Öğretmenlik görevine başlayan 72 aday Öğretmen için yemin töreni yapıldı. Kırıkkale Fen Lisesi Müdürü Nusret Kılıç tarafından okunan Öğretmenlik yemini tüm aday Öğretmenler tarafından masalardaki bayrak üzerine el basılarak edildi. Öğretmenler büyük alkış aldı.