Bahşılı İlçe Kaymakamı Harun Ersin Polat, Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Nazım Ulu, Bahşılı Hacı Hidayet Doğruer  Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Eren Arslan ve öğrencilerin katılımı gerçekleşen meslek tanıtım gününde İş kur,  İş ve Meslek Danışmanları tarafından İş Arama Becerileri Eğitimi verildi.

 

İlçe kaymakamı Harun Ersin Polat meslek tanıtımı kapsamında öğrencilere bilgiler verdi. Polat “ İşkur’un bu çalışması gerçekten çok güzel bir olay. Ben 2000 yılı Selçuk Üniversitesi  Kamu Yönetimi mezunuyum. Mezun olana kadar  CV nasıl hazırlanır, iş nasıl aranır bu bilgiler bize verilmedi. Bu kapsamda İş kur müdürümüzün bu eğitimini sizler için oldukça yararlı olacağına inanıyorum” dedi.Kaymakam Polat kaymakamlık mesleği hakkında genel bilgiler verirken öğrenciler ile karşılıklı sohbet  etme imkanı buldu.

Yanlış meslek seçimini önlemek

İş kur il Müdürü Nazım Ulu, görevlerinden birisinin de “ öğrencilere ve iş arayanlara mesleki rehberlik hizmeti sunmak olarak belirterek “Ulusal İstihdam Stratejisi ve 10. Kalkınma Planında yer aldığı üzere “özel politika gerektiren gruplara hizmet sunumu” çalışmalarına başlanması planlanmış ve bu kapsamda da öğrencilere ve meslek seçim aşamasındaki gençlere yönelik olarak “Meslek Tanıtım Günleri” düzenlenmeye başlanılmıştır. Bu kapsamda Meslek Tanıtım Günleri  ile; Yanlış meslek seçiminin bireye ve topluma olumsuz etkilerinin önlenmesi,Kurumumuzun ve faaliyetlerinin gençler  ve aileleri tarafından bilinirliğinin arttırılması,Meslek danışmanlığı hizmetlerine yeni bir yaklaşım getirilmesi amaçlanmıştır, dedi.

 

Kırıkkale’de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi Kırıkkale’de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi