250 HAYVAN KALIYOR

Kırıkkale Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı Veteriner Hekimi Yunus Emre Özdemir ve Veteriner Teknikeri Merve Küçükgöz yaptığı açıklamada “Öncelikle bilinmesi gerekir ki barınaklar kalıcı değil, geçici yerlerdir. Geçici hayvan barınağımızda şu an için 250 hayvan kalmakta olup, barınağın kapasitesi 500 dür. Burada her hayvanın bir kulübesi olup, bu sayede hayvanların birbirlerine zarar vermesi önlendiği gibi bakımları da daha kaliteli yapılmaktadır. Gerek fiziki şartlar, gerekse eğitilmiş personel olarak barınağımız ülkemizin önde gelen barınakları arasındadır. Bir hayvanın barınağımızda kalma süresi yaklaşık 30 gündür.  Geçici Hayvan Barınakları; belediyelerin sokak hayvanlarının rehabilite edilebilmesi için kurmuş oldukları yerlerdir”

 

ÖLENE KADAR MİSAFİRLERİMİZ

“Rehabilite etmek ise hasta, yaralı, kaza geçirmiş, hamile, yavru, sakat vb gibi rehabilite edilme koşullarına uygun hayvanlar için geçici barınaklardır. Özel şartlarda ise örneğin saldırgan, problemli, Pitbull, Terrier, Japanese, Tosa gibi üretimi, satımı ve sahiplendirilmesi yasaklanmış cinsler için barınaklar kalıcı yerlerdir. Bu tür hayvanlar ölene kadar barınağımızın misafirleridir. Belediyemiz kendi bölgesindeki hayvanlardan sorumludur. Bu sahipsiz hayvanları toplar, kuduz aşılarını vurur, kısırlaştırır ve her hayvana ayrı bir küpe numarası vererek aldığı bölgeye, yani yaşadığı, bildiği yere yasa gereği bırakır. Ayrıca zaman zaman da bu bölgelere zorlu kış şartlarına göre yiyecekler bırakılır. Ormanlara veya farklı bölgelere  bıraktığımız zaman  bu hayvanlar alışık olmadıkları için yaşayamazlar. Her hayvan aynı insanlar gibi bildikleri çevrede yaşamak ister bu sayede yiyecek bulabilir, hayatlarını idame ettirebilirler tabi ki bizlerinde desteğiyle”

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

“Barınağımızdan her yıl 500-600 köpek sahiplendirilmektedir. 18 yaşını dolduran herkes, haftanın 7 günü barınağa gelerek, hayvan sahiplenip, onlara sıcak bir yuva verebilirler. Onların yeri bizlerin yanı” açıklamasını yaptılar. Kırıkkale Lisesi Rehber Öğretmenleri Efraim Soyak ve Durmuş Ali Kocabaş yaptıkları açıklamada; “Öğrencilerimiz geçici hayvan barınağında hayvanların rehabilite edildiğini, aşılarının yapıldığını, yaralı durumda olan hayvanların tedavi edildiğini ve ameliyatla kısırlaştırıldıklarını ve küpelerinin takılarak yasa gereği tekrar doğal ortamlarına bırakıldıklarını ve takiplerinin yapıldığını bundan sonra küpeli sokakta yaşayan hayvanlardan çekinmelerine gerek kalmadığını, köpek korkusu olan öğrencilerimizin burada bu korkularını yendiklerini ve hayvanları sevdiklerini belirterek, sahipsiz hayvanlar için son derece güzel bir ortam oluşturan Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı´ya,  barınak sorumlusu Hamza Bozdağ´a, veteriner hekim Yunus Emre Özdemir´e, veteriner teknikeri Merve Küçükgöz´e ve barınakta çalışan diğer personellere çalışmalarından dolayı teşekkür ederek” gezilerini tamamladılar.

Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı

 

Haber Merkezi