Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi; Soğuk Çorba Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi; Soğuk Çorba


Berkay Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın eşi Hilal Saygılı, Kırıkkale Müftüsü Bekir gerek'in eşi Hatice Gerek, sivil toplum kuruşlarının kadın kolları başkan ve temsilcileri ile çok sayıda bayan dernek gönüllüsü ve davetlisi katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, dernek bünyesinde Arapça ve fıkıh alanında eğitim gören 120 öğrenci sahne alarak, davetlilere öğrendikleri kısa Hadis-i Şerif'leri okudu. Yoğun ilgi dolayısıyla birçok davetli konferansı ayakta dinlemek zorunda kaldı.

Her kategoride insanın tek örneğidir

Dernek Başkanı Cemile Erdal, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumuyla ilgili etkinliklere katılarak bu sayede Hz. Muhammed'i (s.a.v) tanıtmaya ve anlatmaya vesile olduklarını söyledi.Dernek Başkanı Erdal, Peygamberi anlamanın Yüce Allah'ı anlamak ve ona iman etmek olduğunu belirterek, Hz. Peygamberin gelişi ile dünyanın şereflendiğini söyledi.'Peygamber Efendimiz tüm insanlığın en zor durumda olduğu bir dönemde 571 yılında şirkin küfrün ve bütün kötülüklerin olduğu bir noktada yeryüzünün ve gökyüzünün bir kurtarıcı beklediği bir dönemde Yüce Allah peygamberi ile dünyayı şereflendirdi. Peygamberimiz dünyayı şereflendirmesinin ardından ümmetini sahiplendi ve 40 yaşına kadar çok eşsiz bir insan örneği sergiledi. Efendimiz, peygamber olmadan önce dünyaya harika bir kul olduğunu eyledi. Ahlaki olarak da zirvedeydi. Kesinlikle hiçbir günaha bulaşmadı. Peygamberimiz bir sözünde beni Allah-ü Taala terbiye eyledi buyuruyor. Peygamberimiz kötülüğün ve fuhşun zirvede olduğu bir dönemde bile o, iffetini ve namusunu muhafaza eyledi. Kendisinden 15 yaş büyük olan Hz. Hatice annemizle çok evliliğin adet olduğu bir dönemde dahi onunla tek evlilik olarak ve son nefesine kadar ona sadık kalarak harika bir eşlik örneği gösterdi. O, dağdaki çobandan devletin başındaki komutana kadar her kategoride insanın tek örneğidir. Anneler şefkatini ondan öğrenir, babalar babalığını ondan öğrenir, insanlık insanlığını ondan öğrenir.

Tüm alemlere rehber

Dernek Başkanı Cemile Erdal Peygamber efendimizin yaşamını örnek bıraktığını belirterek ' Onun yaşamını her alanda hayatımızın sonuna kadar örnek alarak hayatımızın içine girdirmeliyiz. Onun hayatı tek model ve tek örnektir. Peygamberimiz, konuşan Kur'an-ı Kerim'dir. Yürüyen Kur'an-ı Kerim'dir. O, canlı Kur'an-ı Kerim'dir. O, Kur'an-ı Kerim ilminin insanlık alemine insan olarak yaşanılır hale getiren tek insandır. Onun ahlakı Kur'an-ı Kerim'dir. Onun yaşantısı Kur'an-ı Kerim'dir. Allah'ü Taala onu kıyamet sabahına kadar tüm alemlere rehber olarak göndermiştir. O, tarihler oluşturan bir peygamberdir. Onun hayatı Kur'an-ı Kerim aracılığı ile insanlık alemine örnek olarak sergilenecektir. Kur'an-ı Kerim onun hayatıdır ve Onun hayatı da Kur'an-ı Kerim'dir' ifadelerini kullandı

Herşey sende canım

Programda ayrıca Konya'dan misafir olarak konferansa katılan hatibe Fehime Akgül ile düet yapıldı. Akgül de, Peygamberi sevmenin imanın bir işareti olduğunu dile getirerek, Allah'a giden yolun, cennete giden yolun peygamberden geçtiğini bu nedenle peygamberi sevmenin Allah'ı sevmek olduğunu söyledi.Programa ayrıca İstanbul'dan gelen yazar, şair ve ressam olan Ahmet Efe de, katılarak 'Her şey sende a canım' isimli Na'at-ı Şerif ve şiirler okudu.

Kermes düzenlendi

Program sonunda davetliler ve vatandaşlar için geliri ihtiyaç sahibi ailelere verilmek amacıyla kermes açıldı. Düzenlenen konferans ve kermese dernek günülüleri ve vatandaşlar yoğun ilgi göstererek Dernek Başkanı Erdal'a teşekkür ettiler.Konferans, diğer etkinliklerin ardından sona erdi