MÜZİSYENLER ZOR DURUMDA

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 19 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 19 NİSAN 2024

Düğün sırasında etrafa hava atmak için bol bol para atan ama attığı paralar sahte olan vatandaşlar yüzünden, geçimini bu sektörden kazanan müzisyenler zor durumda kalıyor. Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Erol Tombak, 'Bazı düğünlerde düğün sahibinden para almayan ve sadece atılan paraları aldıkları söyleyen müzisyenler, atılan para da sahte olunca biz bedavaya çalmış oluyoruz. Bize de günah, evde çoluk çocuğumuz ekmek parası bekliyor' diyor.

 

DOLARLARIN TAMAMI SAHTE

Düğün sırasında oynayanların üzerine atılan dolarların neredeyse hepsinin sahte olduğunu iddia eden müzisyen Erol Tombak, 'Matbaalarda düğünlerde atılması için basılan sahte dolarlar, düşük fiyata satılıyor. Bunu yapmak emeğe saygısızlıktır. Çünkü düğün ortamını şenlendirmek için çalışan müzisyenler, sadece salonlarda atılan parayı almak için anlaşma yapıyorlar. Atılan para sahte olunca da hiçbir şekilde para kazanamıyorlar' dedi.

 

İSYAN ETME NOKTASINA GELDİLER
İnternetten gerçek dolardan farksız, neredeyse aynı ölçülerde üzerinde çok küçük geçersiz yazısıyla A4 kağıt üzerine basılı, 100 adeti 20 liraya temin edilen dolarların, son dönemde Kırıkkale ve ilçelerinde düğünlerde kullanılması ekmek parasını bu işten kazanan müzisyenleri isyan etme noktasına getirdi. Haber: Kenan KUZUCU