SİLAH GELENEĞİNİ BOZACAĞIZ

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünün meskun mahalde yapılan düğün merasimlerinde silah atımına son vermek amacıyla başlatmış olduğu Her düğüne bir polis uygulamasına bir destek de Kırıkkale Ticaret Borsasından geldi. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer “Düğünlerimizde sanki bir gelenekmiş gibi sürdürülen silah kullanma alışkanlığına biran önce son verilmeli. Bizim geleneğimizde ve göreneğimizde böyle bir davranış söz konusu değildir.”

 

CAN KAYIPLARI YAŞANABİLİYOR

En son, geçtiğimiz günlerde Keskin ilçemize bağlı bir köyümüzde yapılan düğünde rastgele açılan ateş sonucu yaralanan gencimiz hastanede hayatını kaybetmişti. Ayrıca Kırıkkale şehir merkezinde havaya ateş edilen silahtan çıkan ve bir müddet sonra yere düşen mermi çekirdeğinden yaralanan insanlarımız oldu” ifadesini kullandı.

Kırıkkale’de 93 araç trafikten men edildi Kırıkkale’de 93 araç trafikten men edildi

 

EMNİYET´İN YANINDAYIZ

Başkan Sümer “Bugüne kadar düğünlerde yaşanan tatsız hadiselerde belki de binlerce insanımız canını kaybetti yada yaralanarak engelli oldu. İnsanlarımızın en mutlu günleri silah kazaları yüzünden acı gününe dönüşüyor. İl Emniyet Müdürümüz Mahmut Çorumlu´nun önderliğinde başlatılan bu anlamlı çağrıya Kırıkkale ticaret Borsası olarak destek veriyoruz. Düğünlerde silah atımına son vermek için güvenlik güçlerimizle birlikte hep beraber mücadele edeceğiz. Bu konuda toplumun tüm kesimlerini de duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi. Haber Merkezi