Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 20.10.2017 16:17:31
Muhtarlar günü kutlandı

Muhtarlar günü kutlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından muhtarlara hediye edilen ´19 Ekim Muhtarlar Günü´nün bu yıl ilki düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı. Muhtarlarla buluşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Saygı

BAŞKAN SAYGLILI YEMEKTE BULUŞTU

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından muhtarlara hitap edilen ´19 Ekim Muhtarlar Günü´ düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Muhtarlar gününden bir gün önce Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile yemekte bir araya gelen muhtarlar, mahalledeki talepleri hakkında Saygılı ile yakından görüşme imkânı da buldular.

 

ONURLU VE GURURLUYUZ

Muhtarlar gününde ise Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk Anıtı´na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile devam etti. Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı´nın gösterilerinin ardından Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa Pehlivanlı, muhtarlığın önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Pehlivanlı, “Osmanlı döneminden bugüne kadar gelen bu kutsal görevin mensubu olmaktan gururlu ve mutluyuz” dedi.

 

DEVLET VE VATANDAŞ ARASINDAKİ KÖPRÜDÜR

Pehlivanlı, muhtarların görev ve sorumluluklarından bahsetti. Pehlivanlı, “Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bizlere bugünü armağan eden Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ederim. Halkımızın yaşadığı bölgelerde sorun yaşamaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

 

HALKIMIZIN MAHALLEDEKİ SESİ OLUYOR

Buradaki etkinliğin ardından muhtarlar, sırasıyla Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz´ı makamlarında ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Saygılı, “Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlıklarımız aynı zamanda halkın sesi olmaktadır” dedi.

 

ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Başkan Saygılı, “Kırıkkale Belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak, hareket ediyoruz. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımıza birer iletici konumunda yer alıyor. Yine aynı şekilde muhtarlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadesinde bulundu.

 

VALİ HAKTANKAÇMAZ, MUHTARLARLA BULUŞTU

Belediye ziyaretinin ardından muhtarlar Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz´ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Haktankaçmaz, muhtarların seçildiği bölgelere en iyi hizmeti yapmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi. Haktankaçmaz, “Mahallelerde ve köylerde devletin görevlisi olarak önemli çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz” dedi. Daha sonra muhtarlar ve Vali Haktankaçmaz, Polis Evi´nde öğle yemeğinde bir araya geldi.

 

MUHTARLIK ÖNEMLİ BİR MESLEK

Muhtarlarla birlikte öğle yemeği yiyen Haktankaçmaz, “Son dönemde muhtarlık olmadan, köyde ve mahallede pek çok şeyin aksayacağını hepimiz görüyoruz.  Muhtarlık önemli bir meslek. İnşallah gene ilk zamanlarda olduğu gibi o parlak günlerine kavuşacak. Bu müessese yüzyıllar içinde süzülerek gelmiş bir olgudur. İnşallah bu 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle bundan sonra yapılacak çalışmalarda günün şartlarına uyacak şekilde hazırlanacağız” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024