MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL DİREĞİ

Kırıkkale´de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı´na çelenk koyulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam etti. Kırıkkale Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa Pehlivanlı, burada yaptığı konuşmada, muhtarların demokrasinin temel direği olduğunu söyledi.

 

HİZMETİ EN İYİ ŞEKİLDE SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ

Tüm muhtarların gününü kutlayan Pehlivanlı, 'Vatandaşların temsilcisi olarak verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. 19 Ekim Muhtar Günü kutlamamıza hoş geldiniz. Bizler, vatandaşın temsilcisi olarak hizmeti en iyi şekilde sunmaya çalışıyoruz. Bizleri bu göreve seçen halkımıza teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

 

YEREL DEMOKRASİNİN EN ESKİ ÖRNEĞİ

Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenin ardından Muhtarlar Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz´ı ziyaret ettiler. Vali Haktankaçmaz, “1829 yılından buyana varlığını muhafaza eden muhtarlık teşkilatı, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir”

 

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

EN ÖNEMLİ TEMSİLCİLER  

“Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, Cumhuriyet tarihimiz boyunca köylerimizin ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuştur. Vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini dinleyen, mutluluklarına ve hüzünlerine ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletin ilgili birimlerine iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır. Bu vesileyle, Kırıkkale´de görev yapan muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü´nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim” dedi. Muhtarlar daha sonra düzenlenen yemekte bir araya geldiler. Haber: Kenan KUZUCU