MKEK ÇALIŞANLARINA KADRO VERİLMELİ

MKEK çalışanlarının yıllardır haklı beklentileri olan gerek malî, gerekse özlük hakları konusunda yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan MHP´li Öztürk; “MKEK´in alanında söz sahibi olması adına, bugünlere gelmesinde büyük emeği ve alın terleri olan çalışanlarımızın beklentileri bulunmaktadır. Bunlar arasında; halen kadro bekleyen çalışanlarımızın bu beklentileri ivedilikle karşılanmalıdır. Taşeron işçi kapsamındaki tüm çalışanlar biran önce kadroya geçirilerek, MKEK´te artık geçici, taşeron, mevsimlik vb. diğer isimler altında çalışmaya son verilmelidir. Unutulmasın ki; iş yerlerinde verimliliğin temel unsuru çalışanların motivasyonudur. Bu bakımdan MKEK çalışanlarının beklentileri karşılanarak, MKEK fabrikalarında motivasyon yükseltilmelidir. Öte yandan bu fabrikalarda çalışan memurlarımızın da ekonomik ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalı, ek gösterge çalışmalarına MKEK çalışanları da eklenmelidir.” diyerek, kadro konusunun çok önemli çözüm bekleyen sorun olduğunu belirtti.

 

BEKLENTİLER KARŞILANMALI

Açıklamasında şu günlerde masaya yatırılmış durumda olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine de değinen Öztürk; “Toplu iş sözleşmelerinin görüşüldüğü şu günlerde, MKEK çalışanlarının haklı talepleri karşılanmalıdır. MKEK fabrikalarında şu anda en temel beklenti düşük ücretlerin yükseltilmesidir. Son yıllarda gerileme yaşanan ücretlerde, iyileştirme sağlanmalı ve insanca yaşayabilecek ücret seviyeleri belirlenmelidir. Bu kapsamda; toplu sözleşmelerde mevcut ücretlerde iyileştirmeler sağlanmalı, prim ve ek destek teşvikleri genel kabul görmelidir. Bazı bölümlerdeki çalışma şartları öncelikle iyileştirilmeli, yıpranma payı uygulaması tüm çalışanlarımızı kapsamalıdır.” dedi.

Kırıkkale’de Pazar günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak Kırıkkale’de Pazar günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak

 

SAVUNMA VE AR-GE´NİN GÖZBEBEĞİ OLACAK

Kırıkkale Milletvekili seçilir seçilmez ilk önergesini MKEK çalışanlarının sorunları ve beklentileri ile ilgili verdiğini belirten Öztürk; “Son bir yıl içinde MKEK ve çalışanları ile ilgili takip ettiğimiz konuların başında da özelleştirme konusu gelmekteydi. Özelleştirme konusunda da; Milli Savunma Bakanımız TBMM´de önergeme cevap vererek, MKEK´in kesinlikle özelleştirilmeyeceğini açıklamıştı. Milli Savunma Bakanımıza yazmış olduğum mektubuma geçtiğimiz günlerde cevap verilmiş ve bundan sonra MKEK´in savunma ve Ar-Ge projelerinde daha etkin kullanılacağı belirtilmiştir.” diyerek, her fırsatta MKEK çalışanlarının TBMM´de sözcüsü olduğunu vurgulayan Öztürk; “MKEK çalışanları sahipsiz değildir. Bu bakımdan girişimlerimizle bugüne kadar atılan olumlu adımların devamının gelmesi için, mevcut sorunları ısrarla takip ediyoruz. MKEK çalışanlarımızın yüzünün gülmesi önceliğimizdir. 2019 yılı bitmeden beklentilerin karşılanmasını istiyoruz.” dedi. Haber: EMEL SELCİ