Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, idari ve mali yönden Kırıkkale´de iş yükünü taşıyan kurumun Genel Müdürlüğü Kırıkkale´de bulunması gerektiğini söyledi.

5 FABRİKASI KIRIKKALE´DE BULUNUYOR

CHP´li Vekil Önal, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) yönetim organizasyon şemasında yer alan en Silah Fabrikası Müdürlüğü, Barut Fabrikası Müdürlüğü, Mühimmat Fabrikası Müdürlüğü, Ağır Silah Ve Çelik Fabrikası Müdürlüğü , Pirinç Fabrikası Müdürlüğü, Hurda İşletme Müdürlüğü, Mali ve İdari Hizmetler Daire Başkanlıklarına bağlı Destek Tesisleri İşletmesi Müdürlüğü olmak üzere en önemli 5 fabrikası ve 2 işletme müdürlüğü Kırıkkale´de bulunduğunu söyledi.

FABRİKALAR  

Önal, Aliağa Hurda İşletme Müdürlüğü İzmir, Seymen Hurda İşletme Müdürlüğü İzmit, Çankırı Silah Fabrikası Müdürlüğü Çankırı, Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası Müdürlüğü Elmadağ, Kapsül Fabrikası Müdürlüğü, Gazi Fişek Fabrikası Müdürlüğü, Maksam Makine ve Maske Fabrikası Müdürlüğü Ankara´da bulunduğunu dile getirdi. 

Kurban Bayramı Cep Yakacak Kurban Bayramı Cep Yakacak

MÜDÜRLÜK KIRIKKALE´DE OLMALI

Önal, “İdari ve mali yönden de Kırıkkale´de iş yükünü taşıyan kurumun Genel Müdürlüğü Kırıkkale´de bulunmalıdır.  Kazanç yönünden ekonomimize büyük katkı sağlayan MKEK´nin vergi gelirleri ilimiz bütçesine büyük katkı sağlayacak, aynı zamanda diğer tesisler ile idari ve mali yönden iletişim kopukluklarının önüne geçecektir.  Bürokrasinin artması engellenmiş olacaktır” dedi. Haber: Emel Selci