BİNLERCE İŞÇİ DİLEKÇE VERDİ

MKE Kurumu´nun şirketleşmesinin ardından binlerce MKE çalışanı aileleri ile birlikte Kırıkkale´den taşınmaya hazırlanıyor. Personel rejimi, tercih hakları, tercih haklarının nasıl ve hangi yöntemlerle kullandırılacağı konularında yaşanan belirsizlik, tüm kurum çalışanlarını fazlasıyla tedirgin ediyor.

 

İŞÇİLER ENDİŞELİ

MKE işçileri gitme gerekçesi olarak kendilerine sunulan sözleşmeden memnun değil. Gelecekte iş garantilerinin olmadığını gerekçe göstererek endişe duyan MKE işçileri bunun için başka bir kuruma geçmek istiyor. Gidenlerin büyük bir çoğunluğu yeni ve genç işçiler. Kalanlar ise emekliliğine 3 yıl kalmış işçiler.

 

GENEL MÜDÜRLÜK BU KADAR BEKLEMİYORDU

Kırıkkale’de 20 yıl sonra çocuklar için bayram şenliği düzenledi Kırıkkale’de 20 yıl sonra çocuklar için bayram şenliği düzenledi

Bine yakın işçinin dilekçe vermesi ile birlikte MKE Genel Müdürlüğü tarafından büyük bir kriz yaşandığı iddia edildi. İşçilerin gitmesi ile birlikte üretimin nasıl yapılacağı akıllarda soru işareti bırakıyor. Yerleri belli olan işçilere ise Elazığ, Diyarbakır ve Hatay seçenekleri sunuldu. Bu doğu illerinin işlere seçenek olarak sunulmasının işçileri MKE´den ayrılmaktan vazgeçilmek için sunulduğu iddia edildi.

 

VERİLEN SÜRE BUGÜN DOLDU

Verilen sürenin bugün dolması ile birlikte ne yapacağını bilmeyen MKE işçileri, “Eylül ayının 7´sine kadar süre verdiler. Kalmak istiyorsanız dilekçe verin, gitmek istiyorsanız gitmek istediğinize dair dilekçe verin. Zaten birçok insan kalmak istemiyor. Birçok insan ailesini, evini hazırladı. Hem Kırıkkale´den hem de Elmadağ´dan taşınmaya hazırlanıyor” diye açıklamalarda bulundular.