Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube İstişare Toplantısı Enar Restaurant’da gerçekleşti.  Toplantıya Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Cemil Şentürk, Gürkan Kaya, Mehmet Reşit Gürbüz, Şube Başkanı Mikail Başer, Kırıkkale Şube Yönetim Kurulu üyeleri, İşyeri Temsilcileri katıldı.Toplantıda, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanlarının sorunları detaylarıyla ele alındı.

 

Sakız Fabrikasında çalışmıyorlar

 

Toplantıda konuşan Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, MKEK Kurumunda çalışanlar; parlayıcı, patlayıcı ve boğucu gazlar ile üretim yapılan tesislerde görev yapmasına rağmen fiili hizmet zammından yararlandırılmadığını belirtti. Tonbul “Makine Kimya Endüstrisi’ne bağlı fabrika ve iş yerlerinde tespit yapılarak bu yerlerde çalışan personelin fiili hizmet zammından yararlandırılması gerekiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin her çeşit silah, mühimmat, roket, harp araç ve gereç ihtiyacını karşılayan MKE Fabrikalarında görev yapan personel, Sakız Fabrikalarında görev yapıyormuş gibi değerlendirilmesi doğru değil. Bu özellikleri dikkate alınarak MKE çalışanları fiili hizmet zammı hakkından yararlananlar kapsamına alınması gerekiyor. Enerji Bir-Sen olarak, sorunun çözümü noktasında yoğun çaba sarf ediyoruz. İnşallah bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz ”dedi.

Sınavlar muamma olmaktan kurtarılmalı

Toplantı da Kurumda yaklaşık 9 yıldır şeflik, başmühendislik ve unvan değişikliği sınavının yapılmadığı konusu gündeme gelirken Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul bu konuyu” KPDK`da da gündeme getirdik. Bizim talebimiz bu sınavların Kurumların inisiyatifinden çıkarılarak merkezi ve periyodik olarak yapılması gerektiğini savunuyoruz.Ayrıca yapılacak sınavda mutlaka boş olan tüm kadrolara sınav açılmalıdır dedi.

Taleplerimizde ısrarcıyız

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul “ Önümüzde bir toplu sözleşme dönemi var. KİT çalışanlarının sorunlarını biliyoruz bizden önce 10 yıl boyunca yetkili olan sendika hizmet kolumuzda bir tek kazanım dahi elde edemezken biz Yemek yardımı, aile yardımı, ek ödemeler, skala ayarlamaları, koruyucu giyim yardımı ve başörtüsü mağduriyetlerinin giderilmesi gibi onlarca kazanım elde ettik” ifadesini kullandı.