DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), savunma sanayimizin temelini oluşturduğunu söyleyerek, “MKE Kurumu´nda çeşitli unvanlar ve istihdam şekilleri ile çalışan vatandaşlarımız oluşan belirsizlik nedeniyle oldukça kaygılıdır” dedi.  

KIRIKKALE´Yİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

DEVA Parti Kırıkkale İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş´un yoğun çabaları sonucu MKE´yi TBMM´ye taşıyan DEVA Partili Milletvekili Yeneroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Anayasa´nın 98´inci ve TBMM İçtüzüğünün 96´ncı ve 99´uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi. Yeneroğlu, “Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), savunma sanayimizin temelini oluşturmaktadır. MKE, Kırıkkale iliyle bütünleşmiş ve il nüfusunun tamamına yakınının MKE ile doğrudan veya dolaylı olarak bağlantısı bulunmaktadır. Dolayısıyla MKE Kurumu´nun anonim şirkete çevrilmesine dair verilecek karar 278 bin nüfuslu Kırıkkale ilini yakından ilgilendirmektedir”

ÇALIŞANLAR KAYGILI

“Gerekli bilgilendirmeler kamuoyuna yapılmadan iktidar partisi tarafından bir kamu iktisadi teşebbüsü olan MKE´nin tamamen özel hukuk hükümlerine tâbi bir anonim şirkete dönüştürülmesi ile alakalı kanun teklifi verilmiştir. Özellikle kadrolu işçi ve memurların durumu ile taşeron işçilerin kadro düzenlemesi hakkında yetkililer tarafından hiçbir açıklama yapılmamıştır. MKE Kurumu´nda çeşitli unvanlar ve istihdam şekilleri ile çalışan vatandaşlarımız oluşan belirsizlik nedeniyle oldukça kaygılıdır” dedi.

YENEROĞLU´NUN, MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR´A SORDUĞU SORULAR  

'Kilit Kavşak' Kırıkkale’den bayramda 1 milyon 335 bin araç geçti 'Kilit Kavşak' Kırıkkale’den bayramda 1 milyon 335 bin araç geçti

 1) Kadrolu işçi ve memurların durumu ile taşeron işçilerin kadro düzenlemesi nasıl olacaktır? İşçi ve memurlara geçiş süreci hakkında gerekli bilgilendirme yapılarak anlamlı bir tercih hakkı sağlanacak mıdır?

2) Kırıkkale´de doğup büyüyen vatandaşlarımızın anonim şirkete geçildikten sonra kendilerine önerilen sözleşmeyi kabul etmemeleri halinde kendilerine Milli Savunma Bakanlığı kadro ve kuruluşlarının yanı sıra Kırıkkale´deki diğer kamu iktisadi teşebbüslerinde iş imkanı sağlanacak mıdır?

3) MKE´nin Kırıkkale´de büyük bir istihdam sağladığı dikkate alındığında bu hususta başta çalışanlar olmak üzere il bazında geniş kapsamlı istişareler neden yapılmamıştır?

4) MKE, anonim şirkete dönüştürüldükten sonra Varlık Fonu´na dâhil edilecek midir?  

5) MKE´nin anonim şirkete dönüştürülmesinden sonra ihaleler nasıl yapılacaktır?