GÜNCEL 8.04.2021 14:13:58
MİLLET BAHÇESİ  KIRIKKALE´YE  ÇOK YAKIŞACAK

MİLLET BAHÇESİ KIRIKKALE´YE ÇOK YAKIŞACAK

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın seçim vaatleri arasında bulunan Celal Bayar Parkı içerisindeki Millet Bahçesi inşaatı sürüyor. Birçok tesisin yavaş yavaş kendisini göstermeye başladığı Millet Bahçesinde alt yapı ?

MİLLET BAHÇESİ BU YIL TAMAMLANIYOR

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın başlangıcını verdiği geçtiğimiz yıl Mayıs ayında ihalesi yapılan Millet Bahçesi´nin yapım çalışmaları devam ediyor. Kızılırmak´ın muhteşem güzelliği, göz alıcı doğası üzerine kurulacak olan Millet Bahçesi´nin bu yıl tamamlanması hedefleniyor. Millet Bahçesi´nin tamamlanmasıyla hem Kırıkkale´nin hem de çevre illerin sosyal yaşamına farklı bir boyut kazandıracak.

 

BAŞKAN SAYGILI VE KAPLAN İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediyeye ait arsa üzerine kurulan ve Celal Bayar Parkı ile entegre olan Millet Bahçesi; sosyal, spor, kültürel, sanatsal, çeşitli faaliyetlerin yapılabileceği ve her yönüyle bütün kesime hitap edecek bir alan olacak. İnşaat çalışmalarını yerinde incelemek ve görmek üzere Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan ile birlikte bölgeyi gezdi. Basın mensuplarına yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Saygılı, çok sayıda çeşitli eserlerin bu bölgede yer alacağına dikkat çekti. Alanı gezdikten sonra açıklama yapan Saygılı, çalışmaların bitmesiyle birlikte Kırıkkale´de yeşil alan genişliğinin artacağını vurguladı. Başkan Saygılı, Millet Bahçesi´nin Kırıkkale´ye çok yakışacağını dile getirdi.

 

15 BİN AĞAÇ DİKİLECEK

Başkan Saygılı, “Tüm Türkiye´de olduğu gibi Kırıkkale´de de devam eden Millet Bahçemizin inşaatını gezdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatlarıyla her şehre bir millet bahçesi projesi yapılıyor. Bu manada şanslı olan illerden bir tanesiyiz. Kızılırmak´ın kenarında 500 dönümlük bir araziye yapılıyor. Türkiye´nin en büyük millet bahçelerinden bir tanesi Kırıkkale´ye yapılıyor. Çok hızlı bir şekilde devam ediyor çalışmalarımız. Şehrimizde halkımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek güzel bir millet bahçesi yapılıyor. Bütün emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

MALİYET 67 MİLYON TL

“AK Parti iktidarında son dönemdeki yapılan en önemli yatırımlardan bir tanesi. Bunun da realize olması bizleri çok memnun ediyor. İçerisinde sayısız yürüyüş alanları, yeşil alanlar, bisiklet alanları, birçok aktivite merkezinin olduğu yer alıyor. Bizleri farklı kılan Kızılırmak´ın suyun kenarında oluşumuz. Burası eski bir parkımızdı. Burada hiçbir ağacımıza dokunulmadan, yeşil alana zarar verilmeden üzerine 15 bin adet ağaç dikilecek. Yeşil bir alan halkımızın kullanabileceği bir alan olacak.67 Milyon TL´ye mal olacak inşallah bu yılın sonuna bitecek. 2022 yılının başlarında millet bahçemizin her şeyi bitmiş olacak.”

 

İÇERİSİNDE YER ALACAK ALANLAR

Millet Kıraathanesi, Kaferatrya,  Restorant, Konuk Evi, Amfi Tiyatro, İzci Kampı, Mesire Alanı, Çim Aktivite Alanları, Bisiklet Parkuru, Koşu Parkuru, Yürüyüş Yolları, 2 Adet Tenis Kordu, 4 Adet Basketbol Sahası, 650 Metre Kare Açık Hava Egzersiz Alanı İle Çocuklar İçin 2600 Metre Kare Çocuk Oyun Alanın, 200 metre yürüyüş ve bisiklet alanı bulunacak.  4 Ayrı girişi ve otopark bulunacak. Türkiye´de içerisinde piknik alanı bulunan tek Millet Bahçesi olacak.

 

MİLLET BAHÇESİ ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞACAK

“Çevre illerden de gelecek ziyaretçileri ağırlayacak olan Millet Bahçesi 3 bölümden oluşacak Millet Bahçesi 3 Bölümden oluşacak ve her bölümün kendi içinde ayrı ayrı fonksiyonları bulunacak. İşte Bölüm Bölüm Millet Bahçesi,  1. Bölge ve Celal Bayar Parkı (Tüm alan birbirine entegre olunacak). Fonksiyonlar: Gölet ve Su Gezintileri, Piknik Alanı, 200 Metre Yüyüyüş ve Bisiklet Parkurları, Permakültür Alanı, Mini Hayvanat Bahçesi, Bitki Gösteri Alanı, Çim Aktivite Alanları ve Meydanlar, İzci Kampı, Millet Kıraathanesi, Başkanlık Konuk Evi Sanat Evi, Çocuk Oyun Alanları, Spor Alanları, İdari Binalar, Mescit, Restorant  2. Bölge Daha önceden Lunaparkın bulunduğu alan, burası ayrı ayrı giriş – çıkış ve oto park alanı olacak, ayrıca buraya Pazar alanı ve spor tesisleri inşa edilebilecek.  3. Bölge Mesire alanlarının bulunacağı bu bölgeye Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Millet Bahçesinin cazibesini artırabilmek için ata sporları merkezi, su parkı ve macera parkı yapmayı planlıyor” dedi. Haber: Kenan Kuzucu

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024