Kırıkkale Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr.Mehmet Kabalcı, Yrd. Doç. Dr. Ali Bolat ve Yrd. Doç. Dr.Yıldırım Gültekin 1,5 yıl önce yapmaya başladıkları açık kalp ameliyatlarının sayısını 150´lere ulaştırmanın gururunu yaşarken bir yandan da mikrocerrahi yöntemi ile trafik kazaları ve diğer yaralanmalarda da hayatların kurtarılmasına katkı sağlıyor.Son olarak sol diz arkasından ateşli silah yaralanması nedeniyle Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirilen bir hasta, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından tedavi edildi.

Kırıkkale’de yetişiyor! Kilosu 400 liradan satılıyor! Kırıkkale’de yetişiyor! Kilosu 400 liradan satılıyor!

BACAĞA KAN GİTMESİ SAĞLANARAK HASTANIN BACAĞI KURTARILDI

Ortopedi Bölümü tarafından geçici olarak kırıkların sabitlenmesinin ardından operasyona devam ettiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kabalcı şöyle konuştu: ' Kalp ve Damar Cerrahisi olarak bizim ilk muayenemizde dizden itibaren bacak soğuktu ve ancak baskılı tamponla durdurulabilen aktif kanaması vardı. Bu bulgular o bölgede bacağa kan gidişinin olmadığını gösteriyordu. Hasta büyük damar yaralanması ön tanısıyla acil şartlarda ameliyat haneye alındı. Yaklaşık 10cm × 10cm olan ateşli silah giriş yerinden girilerek büyük damarlara ulaşıldı. O bölgedeki hem ana atardamar hem de ana toplardamar parçalanmıştı. İlgili damarlar mikrocerrahi yöntemiyle birebir tamir edildi ve bacağa kan gitmesi sağlanarak hastanın bacağı kurtarıldı.Ameliyat sonrası hasta Kalp ve Damar Cerrahisi Yoğun Bakımda yakın takibe alındı 'ifadesini kullandı.

BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ

Bacağın kan dolaşımının iyi olduğundan ve hastanın hayati tehlikesi kalmadığından emin olduktan sonra kemik yapıların ve kırıkların tedavisi için hastanın Ortopedi Bölümü´ne sevk edildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kabalcı şu sözleri kaydetti: 'Yaptığımız bu tedavilerin yanı sıra özellikle açık kalp ameliyatında, bölgenin Ankara´dan sonra en çok tercih edilen hastaneyiz. Yine bölgenin en büyük ve gelişmiş Kalp ve Damar Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi de Kırıkkale Üniversitesi´nde yer almaktadır. Biz de klinik olarak Üniversitemizden aldığımız güçle şehrimize hizmet etmeye gayret etmekten dolayı onurluyuz” ifadesini kullandı.