Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk hafta içerisinde Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü´ne ziyarette bulundu.

Ziyareti sonrası kısa bir açıklama yapan Öztürk; “MKEK bizim gözbebeğimiz ve Kırıkkale´nin tarihinde önemi büyük olan bir kuruluştur. Bu bakımdan güzide kuruluşumuzun yönetimine gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretimizde, öncelikli olarak personel, yatırım ve ar-ge çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunma fırsatımız oldu. Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Ünal beyefendiye sizlerin aracılığınız ile bir kez daha teşekkür etmek işitiyorum.” diyerek, ziyareti hakkında bilgiler verdi.

Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı

Milletvekili Öztürk MKEK Genel Müdürlüğü ziyareti sırasında; halen Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) arasında en düşük ücret alan kurumların başında gelen MKEK´de ücret adaletsizliğinin giderilerek, ücretlerin artırılmasını istedi. Taşeron çalışanlara kadro verilmesinde ısrarcı olan Halil Öztürk; “MKEK çalışanlarımızın ek gösterge, tehlike primi, vardiya zammı, mesai ücretleri ve diğer ödenekleri artırılmalıdır. Diğer yandan sosyal ve mali haklar konusunda tüm KİT´ler arasında eşitlik olmalı ve bu duruma öncelikle MKEK´den başlanmalıdır.” diyerek, çalışanların moral ve motivasyonunun yüksek tutulması için gereken adımların atılmasını istedi.

MKEK´in kesinlikle özelleştirilmeyeceğini özellikle vurgulayan MHP´li Öztürk; “MKEK´in özelleştirilmesi hakkında hiçbir çalışma yok. Bilindiği üzere MKEK´in özelleştirilmeyeceğini ilk kez Milli Savunma Bakanımız geçtiğimiz aylarda tarafıma göndermiş olduğu mektupla açıklamıştı. Ancak bu konuyla ilgili halen zaman zaman Kırıkkale´de dedikodu niteliğinde diyebileceğimiz haberler çıkmakta olsa da, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Diğer yandan 5600´ün üzerinde çalışana sahip MKEK´te, yatırım ve mali planlamalara göre personel durumu da gözden geçirilmektedir. Yine bu kapsamda; iyileştirme, yenileme, modernizasyon çalışmaları da devam etmektedir.” diyerek, MKEK´in daha gelişmiş seviyelerde üretim yapabilmesi ve mevcut sorunların çözümlenmesi adına ilgili Bakanlıkların da koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.   

MKEK KIRIKKALE´NİN ALIN TERİYLE BÜYÜYOR

Gelinen noktada MKEK´in 60 ülkeye 100 milyon doları aşan ihracatı bulunduğunu belirten Öztürk; “MKEK´in 2019 ihracat hedefi 129 milyon doları bulmuş, toplam satışları ise 2,6 milyar TL´yi aşmış durumdadır. Buradaki büyüme ve başarıda Kırıkkaleli hemşerilerimizin payı çok büyüktür. Onların alın teri ve özverisiyle MKEK; her geçen gün daha da büyümekte ve hedeflerini yükseltmektedir. Kurumun 2023 yılı hedeflerine baktığımızda; 1 milyar dolar ciro, 215 milyon dolar ihracat hedefi, 100 milyon doların üzerinde Ar-Ge harcaması olduğunu görüyoruz. Kırıkkale MKEK´in katma değeri ile MKEK de Kırıkkalelinin alın teri ve emeği ile çok daha ileri seviyelere ulaşacaktır.” dedi.