KADINLAR GÜNÜNE BÜYÜK İLGİ

Kırıkkale Belediyesi ve KTSO, sorunların çözümü için işbirliği yapacak Kırıkkale Belediyesi ve KTSO, sorunların çözümü için işbirliği yapacak

MHP Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara yönelik program düzenlendi. Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu´nda düzenlenen etkinliğe MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, MHP İl Başkanı Murat Abalı, MHP Merkez İlçe Başkanı Faruk Akbulut, Kadın Kolları İl Başkanı Melike Boran İsmailoğulları, ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

 UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADILAR

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel düzenlenen etkinlikte Kırıkkaleli kadınlara unutulmaz bir akşam yaşattı. Her yaştan kadının katıldığı etkinliğe ilgi büyük oldu. MHP İl Başkanı Murat Abalı salonu dolduran tüm kadınlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederek tüm Kırıkkaleli kadınların gününü kutladı. Abalı MHP, Türkiye ve Kırıkkale siyasetinde vazgeçilmez konumda olduğunu söyleyerek, “Bu gerçeklik her geçen gün daha da netleşmektedir. Farklı siyasi partilerden istifa ederek, MHP´ye gönül ve destek vermeye karar veren yeni üyelerle ailemizi genişletiyoruz ve ülkemizin birliği için daha güçlü adımalar atmaya devam ediyoruz. Bu anlamda MHP çatısı altında görev almaya talip olan değerli yeni üyelerimize hoş geldiniz diyorum”

 MHP´Lİ MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK´TEN MÜJDE

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, etkinlikte yaptığı konuşmada, tüm dünyada kadınların en büyük sıkıntısının şiddet olduğunu söyledi. MHP olarak 2 yıl önce kadına karşı şiddetle mücadele amacıyla TBMM´ye iki kanun teklifi verdiğini aktaran Öztürk, 'Bu kanun teklifimiz aradan geçen 2 yıllık süreçte olgunlaştı. Dün Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ve Adalet Komisyonu üyelerimizle yaptığımız toplantı sonucu bugün kanun teklifi aşamasına gelmiştir. Önümüzdeki günlerde kadına karşı şiddetin cezasının artırıldığı bir kanun teklifini TBMM´den geçireceğiz. Bunun müjdesini ilk defa buradan veriyoruz. Bizim için kadın anadır, yardır, yarendir, devlettir ve bazen büyük duruşuyla cesur bir komutandır.' diye konuştu.

 DEVLET YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİDİR

Öztürk konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Şanlı tarihimize bakıldığında; kurulan Türk devletlerinde, kadının toplumda büyük önemi olduğu görülecektir. Tarihimizde Kadın; sadece sosyal ve ekonomik hayatta değil, devlet yönetiminde de söz sahibidir. M.Ö. 6´ncı Yüzyıl´da kurulan ilk Türk devleti İskit-Saka İmparatorluğu´nda hükümdarın “Tomris Hatun” olması, Türklerde kadına verilen önemin en belirgin göstergesidir. Yine Tarihimize baktığımızda: İl Bilge Hatun´u, Hayme Ana´yı, Nene Hatun´u, Tayyar Rahmiye´yi, kısacası şanlı tarihimizde kahraman Türk kadınının ne derece saygın olduğunu görmekteyiz. Cumhuriyet tarihi boyunca da çok sayıda Türk kadını, yarattıkları ilklerle kendinden sonra gelen kadınlara ilham vermişlerdir. İşte bugün burada; Milliyetçi Hareket Partisi´ne katılma, destek olma kararı veren yüzlerce kadın kardeşimizin bu önemli ve kıymetli kararlarını bu düşüncelerle tebrik ediyor ve alkışlıyoruz” dedi.

 GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Programa katılan kadınlar ise, “Bizleri dün olduğu gibi bu özel günümüzde de yalnız bırakmayan MHP Kırıkkale İl Başkanlığına teşekkür ederiz. Gerçekten güzel bir program oldu. Ben burada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Salonu hınca hınç dolduran kadınlar düzenlenen etkinlikte şiir ve müzik dinletisi ile gönüllerince eğlendiler. Program sonunda ise farklı siyasi partilerden istifa ederek, Cumhur İttifakı çatısı altında siyaset yapmaya, destek olmaya karar veren 253 kadın partiye geçiş yaptı. Haber: Kenan Kuzucu