Bugün, 19 Mart 2024 Salı
GÜNCEL 24.07.2018 18:03:46
MHP TÜRKİYE´NİN VE TÜRK MİLLETİ´NİN SİGORTASIDIR

MHP TÜRKİYE´NİN VE TÜRK MİLLETİ´NİN SİGORTASIDIR

MHP TÜRKİYE´NİN VE TÜRK MİLLETİ´NİN SİGORTASIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk TBMM´deki görevine hızlı başladı.

 

ÖZTÜRK İLK KONUŞMACILARDAN BİRİ OLDU

Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, TBMM Genel Kurulu´nda terörle mücadele konusunda getirilen yasa teklifi üzerine ilk konuşmacılardan biri oldu. Aynı zamanda TBMM Adalet Komisyonu üyeliğine de seçilen MHP´li Öztürk, Genel Kurul konuşmasında, “Ülkemiz, yakın zamanda art arda meydana gelen büyük çaplı terör eylemleriyle mücadele ederken, 15 Temmuz´da vatan hainlerinin aşağılık bir darbe kalkışmasını yaşamıştır. Milletimizin acılarla ayrışmasını, kutuplaşmasını hedefleyenler başarılı olamamış; tam tersine bu acılar, birlikten güç doğurmuştur. İşte böyle bir ortamda da, devletlerin kendi bekaları için güvenliklerine azami özen göstermeleri gerekmektedir” dedi.

 

MHP TÜRKİYE´NİN VE TÜRK MİLLETİ´NİN SİGORTASI, TEMİNATI VE GÜVENCESİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi´nin gerek 15 Temmuz gecesi ve sonrasında, gerekse terörle mücadele konusundaki tutumuna da değinen Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü, “Ülkemiz iç ve dış terör tehdidinin yanında, ekonomik sorunlarla başa çıkmaya çalışmaktadır. Bu bağlamda, “Güçlü ve Lider Türkiye” için, iç siyasî dayanışmaya ve ortak akılla hareket etmeye ihtiyacın zorunlu olduğunu Milliyetçi Hareket Partisi görmüş ve inanmıştır. Yeni Kapı ruhunu benimseyen ve “Önce Ülkem ve Milletim, Sonra Partim ve Ben” anlayışını şiar edinen Partimiz, Genel Başkanımızın mimarı olduğu Cumhur İttifakı fikrini ortaya atmıştır. Bu ittifakın arka planı, biraz evvel ifade ettiğimiz şartların bir ürünü olarak “Ankara merkezli”, yani yerli ve millî bir duruşu temsil etmektedir”

ÖNEMLİ BİR SİYASÎ GÖREV VERMİŞTİR

“Nitekim Türk Milleti de bu yaklaşımı ve duruşu gayet iyi kavramış; 24 Haziran´daki teveccühünden de anlaşılacağı üzere, Milliyetçi Hareket Partisi´ne, önemli bir siyasî görev vermiştir. Şimdi artık “2023 Lider ülke Türkiye” için her alanda kolları sıvamanın vakti gelmiştir. Ancak Türkiye´nin, halen sayıları 120´yi aşan terör örgütleriyle etkin, kararlı ve düzenli mücadelesi için atması gereken adımlar vardır. Partimiz; kurulduğu günden bu yana, yani yaklaşık yarım asırdır, terörle mücadelede tavizsiz bir çizgiye sahiptir. Adeta, Türk Milleti´nin anıtlaşmış bir demokrasi kalkanıdır. 15 Temmuz 2016 sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ve bu dönemin uygulamaları, terörle mücadelede önemli mesafeler kat etmiştir.” diyerek, yasa teklifinin terörle mücadele için zorunlu olduğunu belirtmiştir.

 

TERÖRLE MÜCADELE “KAĞITTAN OKUNDUĞU” GİBİ BASİT VE KOLAY DEĞİL

Terörle mücadele denildiğinde, kahraman şehitlerimiz ve yiğit gazilerimizin asla göz ardı edilemeyeceğini savunan Öztürk, “terörle mücadelenin, “kağıttan okunduğu” gibi basit ve kolay değildir. Ciddî tedbir, sorumluluk ve en önemlisi vatan ve millet sevdası ister. Bu bakımdan teklifte yer alan söz konusu düzenlemeler, mevcut durumda terörle etkin bir mücadele için gerekli olup, ülkemizin birliği ve bütünlüğü ile güvenliği konusunda görev yapan tüm kamu görevlilerimizin daha verimli çalışabilmeleri adınadır. Bu hususlarda, sadece muhalefet etmek anlayışıyla siyaset yapmak, Türkiye sevdasıyla ve vatan aşkıyla bağdaşmaz. Parti olarak inanıyoruz ki; terörün kökü, 2023´e kalmadan el birliği ile kazınacak; habis birer ur olan terör odakları, sökülüp atılacaktır. Yüce Milletimizin birlik ve beraberlik ruhu da bu inancımızı perçinlemektedir.” diyen MHP´li Öztürk, halen Vatan savunması için görevi başında olan bütün güvenlik güçlerimize Yüce Allah´tan güç, kuvvet ve başarı dilemiştir. Haber: Ahmet ÖZHAN


Diğer Haberler

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

12.03.2024

11.03.2024

09.03.2024

08.03.2024

07.03.2024

06.03.2024