Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gençlerin gelişen ve değişen dünyaya hazırlanması hedefleri doğrultusunda mesleki eğitim sisteminin daha da iyileştirilmesi adına önemli adımlar atıldı. 'Gelecek Mesleki Eğitimde' sloganıyla Türkiye´nin ekonomik kalkınmasında başarılı projeleri hayata geçiren Bakanlık, bu çerçevede Kasım 2020´de 'Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'ni başlattı. Proje kapsamında Türkiye genelinde belirli kıstaslara göre seçilen 1000 mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile diğer okullar arasındaki başarı farklarının azaltılması, okullarda iyileştirme çalışmalarının yapılması, ülke genelinde sektörün taleplerine duyarlı, istihdam odaklı ve paydaşlarla iş birliği içinde sürekli yenilenen bir mesleki ve teknik eğitimin sunulması amacıyla çok sayıda çalışma yapıldı.

Bu doğrultuda tüm öğrenciler için eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, temel beceri yeterliklerinin geliştirilmesi, mesleki rehberlik ve yönlendirme desteği sağlanması, kültür-sanat ve spor etkinliklerinin artırılması ile öğretmen ve velilere yönelik eğitimler verildi. Projenin tamamlanması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer´in katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi´nde Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapanış ve 50 Ar-Ge Merkezi´nin Açılış Töreni düzenlendi. Bakan Özer, törendeki konuşmasında mesleki ve teknik eğitimde yaşanan önemli gelişme ve iyileştirmelere değinerek proje kapsamında bir yıl içerisinde mesleki eğitime 1 milyar Türk lirası bütçe harcandığını aktardı.

Kırıkkale Üniversitesi’nden dini musiki konseri Kırıkkale Üniversitesi’nden dini musiki konseri

Proje kapsamında yönetici ve öğretmenlerin desteklenmesi amacıyla proje farkındalığı, kişisel gelişim ve liderlik, proje verimliliği ile işbaşı ve mesleki gelişim başlıklarında 18 bin 977 eğitim düzenlendi. Bu eğitimlere 32 bin 984 yönetici, 280 bin 58 öğretmen olmak üzere toplam 313 bin 42 kişi katıldı. Eğitim ortamlarının iyileştirilmesi amacıyla 692 okulun bakım ve onarımı yapıldı, 1000 okulda yeni kütüphane kuruldu, mevcut 1669 kütüphanenin de teknolojik altyapısı zenginleştirildi. 1000 okulda fizik, kimya, biyoloji laboratuvarı kuruldu. 462 okulun üretim kapasitesi artırıldı, okullarda üretimi desteklemek amacıyla 544 atölye ve laboratuvar kuruldu. Haber Merkezi