DUYGUSAL ANAR YAŞANDI

Yarınlarda ki hayallerine ulaşmak için eğitim hayatında önemli mücadeleler veren ve toplumda olan olayları yakinen takip ederek, devlet ile vatana olan bağlılığını her fırsatta belirten gençler, sınır bölgesinde vatanı koruyan Mehmetçiklere yazdıkları mektuplarla, bir kez daha gönüllere taht kurarak, her kesimin takdirini toplamayı başardılar. Mektuplarda duygularını anlatan genç kalemler, dualarıyla her zaman Mehmetçiklerin yanlarında olduklarını bir kez daha göstermiş oldular.

 

GENÇ YAZARLAR TOPLULUĞU TAKDİR TOPLUYOR

Eğitim hayatını sürdüren gençlere kapılarını açan ve kurulduğu günden itibaren Kırıkkale Üniversitesi öğretim görevlisi ve aynı zamanda genç yazarlar-genç kalemler topluluğunun danışmanı Baybarshan Ali Kazancı´nın önderliğinde başarılı çalışmalar gerçekleştiren Genç Kalemler Topluluğu, toplumda farkındalık oluşturan çalışmalarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Çeşitli alanlarda ses getiren projeli çalışmalarıyla dikkat çeken topluluk, gençlerden büyük ilgi görüyor.

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

 

´KAHRAMAN ASKERLERİMİZE MEKTUP´ VAR

Gençlik projeleri destek programı 2018-2 kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destek almaya hak kazanan ve 1 saat kitap okuyana ücretsiz kahve ikramında bulunan topluluk, ´Kahraman askerlerimize mektup´ sloganıyla başlattığı çalışma ile Ekim ayı sonuna kadar sosyal medyadan ve topluluk merkezinde Mehmetçikler için yazılan yazıları toplayacak. Mehmetçiklere moral amaçlı yazılan mektuplar toplanarak, daha sonra Milli Savunma Bakanlığı´na teslim edilecek.

 

KIRIKKALE EN ÇOK ŞEHİT VEREN İLLER ARASINDA

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kırıkkale Üniversitesi öğretim görevlisi genç yazarlar-genç kalemler topluluğunun danışmanı Baybarshan Ali Kazancı, “Kitap kafe ve genç kalemler ekibi olarak Mehmetçiklere mektup isimli bir projeye başladık. Nüfus oranına göre vatan için en çok şehit verilen iller arasında yer alan Kırıkkale´ye yakışır şekilde yurdun her yanında bizler için görev yapan, sınır ötesinde bizler için görev yapan ve bizim bu ülke toprakları üzerinde rahat yaşamasını sağlamak için mücadele eden Mehmetçiklerimize de moral depolamak için böyle bir çalışmaya imza attık.”

 

DEVLETİMİZİN VE VATANIMIZIN YANINDAYIZ

“Onları mutlu etmek adına da bir nebze de olsa destek olmak istiyoruz. Topladığımız mektupları nasip olursa Milli Savunma Bakanlığı´nda gerekli mercilere ileteceğiz. Oradan da sınır ötesinde görev yapan Mehmetçiklere mektupların iletilmesini sağlayacağız. Bu proje Kırıkkale Üniversitesi Genç Kalemler Topluluğu üzerinden başlatılmış aynı zamanda Kırıkkale´ye yayılmış olan bir proje. Nasip olursa Ekim ayının son haftasına doğru tüm mektupları toplayacağız ve gerekli hazırlığı yaparak, Milli Savunma Bakanlığı´na ileteceğiz” dedi. Haber: Emel Selci