Kırıkkale’deki konut fiyatları, Miami’yi solladı! Kırıkkale’deki konut fiyatları, Miami’yi solladı!


SEYYANEN ZAM TEKLİFİNE YER VERDİ

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, enflasyon yükselişine, maaşlarda oluşturduğu erime ve kayba, Memur-Sen´in daha önceki aylarda ve son olarak 1 Mayıs kapsamındaki açıklamalarında deklare ettiği seyyanen zam teklifine yer verdi. Pekuz, söz konusu açıklamada; “Nisan ayında %1.68, ilk dört ayda %5.45 ´lik enflasyon oranları; enflasyon, maaş ve gelirleri eritmeye ve ye(n)meye devam ediyor. manşetini atmayı, seyyanen zam teklifimizi hatırlatmayı, seyyanen zam tutarını/oranını ise artırmayı gerektiriyor.” İfadelerine yer verdi.

 

ŞERHİMİZLE GEREKÇELERİMİZİ DUYURMUŞTUK

Kamu görevlilerinin maaşlarında enflasyona dayalı kaybın arttığını hatırlatan Pekuz, “Yükselen enflasyon-yerinde sayan maaş”; ekonomik açıdan çelişki, emeğin hakkını teslim noktasında apaçık adaletsizliktir. Nisan enflasyonu üzerinden düz hesapla, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine dair yaklaşık %2,45´lik enflasyon farkı/enflasyon kaybı oluşmuştur. Kamu işvereni ve hakeminin yazıp hüküm altına aldıkları 5. Dönem Toplu Sözleşme´yle; 2021 yılı için kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine %3+%3 artış yapmakla yetinmişlerdi. Teklife tepki koymuş, metne imza atmamış, şerhimizle gerekçelerimizi duyurmuştuk” değerlendirmelerine yer verdi.

SEYYANEN ZAM YAPILMASI TEKLİFİNİ YİNELEDİ
Memur-Sen Konfederasyonunun enflasyon oranlarının açıklanması sonrası yaptığı açıklamalarda ve kendisinin konuyla ilgili yakın dönemdeki paylaşımlarında yer verdiği değerlendirme ve taleplere de atıf yapılan açıklamada; Kamu İşvereni ve Hakeminin 5. Dönem Toplu Sözleşmedeki tavrına ve kararlarına yönelik Memur-Sen´in uyarılarını, tepkilerini ifade eden Pekuz; “Memur-Sen olarak yaptığımız uyarıların gerekliliği, gerçekliği, İşveren ve Hakemin tek başına yaptığı artışın yetersizliği; 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da ortaya çıkıyor. Yılın dördüncü ayında enflasyon, maaş ve ücretlere yapılan yılık %6´lık artış oranına ulaştı. İşveren ve Hakemin 2019 Ağustos´unda esas aldığı enflasyon hedefi ve tahmin, artık seyyanen zam ile tazmin gerekçesidir. Enflasyon karşısında yenilmeye, ezilmeye son vermek, seyyanen zam teklifimizi, oranı güncelleyerek gerçekleştirmek verilmiş sözlerin/adaletin gereğidir.” ifadelerini kullanarak Hükümete ve Kamu İşverenine enflasyon karşısında ezdirmeme sözünün gereği için oran artırılmak suretiyle seyyanen zam yapılması teklifini yineledi. Haber: Ahmet Ünal