Kırıkkale Üniversitesi’nden dini musiki konseri Kırıkkale Üniversitesi’nden dini musiki konseri


KYK Burs Başvuruları için geri sayım önümüzdeki günlerde sona erecek. Gençlik ve  Spor Bakanlığı´na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yapacağı açıklama ile KYK Burs Başvuru süreci başlayacak. KYK Burs Başvuruların başlamasıyla birlikte de öğrenciler Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünden KYK Bursu alabilmek için başvurularını yapacaklar. Peki, burs başvuruları ne zaman başlayacak?

 

KYK BURS BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

 

KYK Burs başvuru süreci için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü´nden ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı´ndan hiç bir açıklama gelmedi. Ancak DGS ek yerleştirme süreci de tamamlandıktan sonra başvuruların başlaması bekleniyor. Dolayısıyla KYK başvuru işlemlerinin 2019 Ekim ayı içerisinde açılacağı tahmin ediliyor.

BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın e-devlet´e entegre edilen hizmetleri arasında yer alan başvuru işlemlerinin yine e-devlet üzerinden yapılması bekleniyor. 

E-Devlet şifresi olmayan öğrenciler ise kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) muhakkak sahip olmaları gerekiyor.

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet´e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

 

BURS ÜCRETİ NE KADAR?

 

2019 yılı için verilecek burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılacak. Yani 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alacaklar. Kredi ve burs ücretlerindeki artışın da yine önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI´NDAN BURS AÇIKLAMASI

Öğrencilere verilen kredi ve burs desteklerine ilişkin de bilgi veren Erdoğan, şöyle konuştu:'Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize bin lira, doktora öğrencilerimize bin 500 lira veriyoruz. Bu imkandan faydalanan öğrenci sayısı 1 milyon 613 bindir. Harç filan var mı? Kaldırdık mı, kaldırdık. Harç verildiği zaman kıyamet koparanlar acaba şimdi nerede? Şimdi ortada yoklar. Ama biz devlet olarak milletimize karşı olan o görevi de yerine getirdik. Üstelik Türkiye attığımız tüm bu tarihi adımlara rağmen, nüfusa göre, üniversite sayısı bakımından hala oldukça mütevazi bir yerde bulunuyor.' dedi