ENGELSİZ ÜNİVERSİTE

Kırıkkaleli Müdür Aydın, "Sizlerle geleceğe yönelik umutlarımız artıyor" Kırıkkaleli Müdür Aydın, "Sizlerle geleceğe yönelik umutlarımız artıyor"

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Kırıkkale Üniversitesi 2021 yılına ait Mekanda Erişilebilirlik Ödülü kapsamında Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu ve Delice Meslek Yüksek Okulu, turuncu bayrak ödülü almaya hak kazandı.
Ödül töreni çevrimiçi gerçekleştirildi. Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni”, Kovid-19 salgını dolayısıyla bu yıl yine video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

 

KÜRESEL SALGIN SÜRECİ BİRÇOK ALANI ETKİLEDİ

2021 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni´ne Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, bütün üniversitelerin rektörleri, en çok ödül alan üniversitelerin rektörleri / ilgili rektör yardımcıları / engelli öğrenci birim sorumluları ve ödüllerin değerlendirilmesinde katkı sağlayan panelistler katıldı. Toplantının açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, küresel salgın sürecinin birçok alanı etkilediğini ve yükseköğretim alanına da eğitim teknolojileri, uzaktan eğitim, dijital veriler, dijital beceriler, dijital dönüşüm gibi yeni eğitim paradigmalarını beraberinde getirdiğini belirtti.

 

ENGELSİZ EĞİTİM
Bu zorlu süreçte hareket kabiliyetini kaybetmeden ve doğru zamanda hızlı kararlar alarak akademi ve öğrenci merkezli bir yaklaşımla “Yeni YÖK” konseptinde ulusal ve uluslararası boyutlarda yükseköğretim politikaları üretmeye devam ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Saraç, “Yeni YÖK” olarak bütün bu yeni ve yenilikçi girişimleri bağlamında özem önem verdikleri bir konunun da yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde yaşanan engelleri ortadan kaldırmak için 'engelsiz erişim' ve 'engelsiz eğitim' başlığı adı altında yürütülen çalışmalar olduğunu vurguladı. Bugün itibari ile YÖKSİS verilerine göre farklı engel düzeylerindeki öğrencilerin sayısının 50 binin üzerinde olduğunu hatırlatan Saraç, bu rakamların çok üstünde engelli öğrencinin olduğunu ve maalesef bu durumlarını resmi makamlara bildirmediklerinden haberdar olduklarını ifade etti. Haber: Ersin Atasayar