İl Müftüsü Bekir Gerek yaptığı yazılı açıklamada her yılın 14-20 Nisan tarihlerinden kutlanan Kutlu Doğum Haftası çalışmaları başlandığını bu yılın Kutlu Doğum Haftası'nın teması 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' olarak belirlendiğini belirtti.

RAMAZAN BAYRAMINDA YENİLEBİLECEK HAFİF TATLILAR RAMAZAN BAYRAMINDA YENİLEBİLECEK HAFİF TATLILAR

Yarışmalarla başladı

Müftü Gerek Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak çeşitli yarışmalar düzenleneceği belirterek 'Kırıkkale Üniversitesinde okuyan öğrenciler arasında ödüllü makale yarışması açılmıştır. Yarışma şartnamesi Rektörlüğe gönderilmiştir. Üniversite öğrencilerinin makalelerini 06 Nisan 2015 tarihine kadar İl Müftülüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Lise öğrencileri arasında ödüllü Kompozisyon yarışması açılmıştır. Yarışma şartnamesi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Yarışmaya katılacak öğrenciler kompozisyonlarını 06 Nisan 2015 tarihine kadar okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir.İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında ödüllü 40 Hadis Ezber Okuma yarışması açılmıştır. Hadis metinleri okul müdürlüğüne gönderilmiştir. Ortaokul 5'inci sınıf öğrencileri arasında 'Sevgili Peygamberim' konulu ödüllü bilgi yarışması yapılacaktır. Yarışma şartnamesi Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir.Kur'an Kursu öğrencileri arasında da yine 'Sevgili Peygamberim' konulu ödüllü bilgi yarışması yapılacaktır. Yarışma şartnamesi Kur'an Kurslarına gönderilmiştir' ifadelerini kullandı.

Çeşitli etkinlikler yapılacak

İl Müftüsü Bekir Gerek; amaçlarının Sevgili Peygamberimizi bütün yönleriyle gençlerimize daha iyi tanıtmak ve birlikte yaşama bilincini güçlendirmek olduğunu belirterek, öğrencileri bu yarışmaya ve okulları da destek vermeye davet etti. Müftü Gerek, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizde Kutlu Doğum Haftası'nın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirtmiştir.