10 KİŞİ KALDIK

2015-2016 Futbol sezonunda kendi evinde ilk kez seyircisi önüne Yeni Amasyaspor karşılaşması ile çıkan ekibimiz Türk Metal Kırıkkalespor, rakibine 2-1 yenilerek Ziraat Türkiye Kupasına veda etti. Karşılaşmanın ilk 10 dakikası oyunu rakip alanda baskı ile başlayan ekibimiz baskının devamını getiremedi. Karşılaşmanın 15´inci dakikasından sonra konuk ekibin baskısına fazla direnemeyen ekibimiz kalesinde arka arkaya tehlikeli pozisyonlar yaşadı. Karşılaşmanın 35´inci dakikasında Kaleci Tayfun´un kullandığı kale vuruşunun kısa düşmesi ile topla buluşan rakip oyuncu top la ceza sahasına girdi. Rakibine arkadan müdahale yapan Sabri 35´inci dakikada bariz gol şansını engellemekten dolayı kırmızı kant ile cezalandırıldı. Sabri yaptığı faul ile hem takımını eksik duruma düşürdü hem de rakip takım penaltı atışı kazandı. Rakip oyuncu Şakir kullandığı penaltı vuruşunda Tayfun´u ters köşeye yatırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

 

SON DAKİKADA 2-0 OLDU

Eksik kalmanın dezavantajı ile oyunda fazla organize olamayan ekibimiz Türk Metal Kırıkkalespor, ilk yarının son on dakikasında kendi yarı sahasına çekildi. Topa daha çok sahip olan konuk ekip Yeni Amasyaspor ise kanatlardan geliştirdiği ataklar ile farkı ikiye çıkarmak istedi. Eksik kalması ile birlikte nadir geliştirdiği ataklardan eli boş dönen ekibimiz, geri dönmelerde de sıkıntı yaşayınca kalesinde birçok tehlikeli atak gördü. İlk yarının bitimine 3 dakikalık ilave yapılırken, beraberlik için atak yapan ekibimiz, kaptırdığı top ile bir kontra atak daha yaşadı. Sol kanattan gerçekleşen rakip atağında ceza sahası dışından çekilen şut direkten döndü. Direkten dönen topu takip eden Şakir, takımının ve kendisinin ikinci golünü attı. Bu gol ilk yarınında skorunu belirledi.

 

ADEM´İN GOLÜ YETMEDİ

İkinci yarıya daha sakin ve kontrolü ele alarak başlayan konuk ekip, kendi sahasında yaptığı paslaşma ile hem ekibimizi oyundan düşürdü hem de oyunun kontrolünü elinde tuttu. Rakibine baskı kurmakta güçlük çeken ekibimiz yaptığı değişiklikler ile biraz olsun oyunun kontrolünü elinde tutmak istedi. Muhammet Ali Kızılkaya´nın oyuna girmesi ile birlikte orta sahada daha çok top tutmayı başaran ekibimiz, kanatlardan atak girişimlerinde bulundu. Arka arkaya korner kazanan ekibimiz birkaç pozisyonda gole yaklaşsa da son vuruşlarda etkisiz kaldı. Kızılkaya´nın hareketlendirdiği orta alanda pozisyon bulmaya çalışan ekibimiz karşılaşmanın 78´inci dakikasında korner vuruşu kazanda. Sağ köşeden kullanılan köşe vuruşunda Adem´in kafası ile farkı bire düşürdü 2-1. Beraberlik golü arayan ekibimiz karşılaşmanın 90+3´üncü dakikada kazandığı frikik atışını etkisiz kullanınca karşılaşma 2-1 sona erdi.

Türk Metal Kırıkkalespor Ziraat Türkiye Kupası maçında Yeni Amasyaspor karşısında bir varlık gösteremeyerek 2-1 yenilerek ilk turda Kupaya veda etti. Kırmızı mavililere oynadığı futbolla ile de lige hazır olmadığının mesajını verdi.

Ancelotti’den Arda açıklaması! “İstediği süreleri…” Ancelotti’den Arda açıklaması! “İstediği süreleri…”

 

HAKEMLER:  Alim Kandemir (**),Kemal Hattatioğlu (**),Fikret Merih Kılıç (**)

 

TÜRK METAL KIRIKKALESPOR: Tayfun (**), Berkay (***),Sabri (*), Adem (**),Yasin (**), Veyis (**) Ali Görkem (**)(Çağrı*), Mehmet (***), Ferdi (**), Uğur (**)(Muhammet *), Cansın (**)(Mert*)

 

YENİ AMASYASPOR: Ayhan (***), Emre (**)Engin (***)(Sefa*), Barış (***), Samet (***)(Muzaffer*), Azim (***), Semih (**)(Emre*), Ahmet (***),Aykut (***), Vural (**), Şakir (***)

 

KIRMIZI KART: Dk 35 Sabri (Türk Metal Kırıkkalespor)

 

GOLLER: Dk 35 ve Dk 45 Şakir (Yeni Amasyaspor), Dk 78 Adem (Türk Metal Kırıkkalespor)

 

MAÇTAN DAKİKALAR

 

DK 4Uğur´un sol taraftan ortasında Ferdi yarım volesi direğin yanıdan auta gitti

 

Dk 35 Ahmet´in pası ile ceza sahasına giren Aykut´u ceza sahası içinde Sabri düşürünce maçın orta hakemi penaltı noktasını gösterdi. Sabri bu pozisyonda direk kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Penaltı atışını kullanan Şakir topu filelere gönderdi 0-1

 

Dk 42 Yasin´in  sol kanattan ortasında topa iyi yükselen Cansın´ın kafa vuruşu üstten auta gitti.

 

Dk 45 Oyunda kontrolü eline alan konuk ekibin atağında Ahmet´en ceza sahasında sert şutu direkten döndü. Dönen topu önünde bulan Şakir Kaleci Tayfun´un müdahalesine rağmen topu filelere gönderdi 0-2 ilk devre bu sonuçla sona erdi.

 

Dk 52Uğur´un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Ferdi´nin kafa vuruşu üsten auta gitti

 

Dk 62 Konuk ekipten Semih seri çalımlarla ceza sahasına girdi. Vuruşu direkten geri döndü. Dönen topu tamamlamak isteyen Ahmet´e Adem yaptığı yerinde müdahale ile gole izin vermedi.

 

Dk 75 Azim´in ara pasıyla kaleci ile karşı karsıya kalan Vural´ın vuruşu yandan auta gitti

 

Dk 78Muhammet´in kullandığı korner atışında ön direkte topa rakip defanstan önce dokunan Adem kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi 1-2

 

Dk 84 Amasyaspor´dan Ahmet´in ara pası ile kaleci Tayfun ile karşı karşıya kalan Muzaffer´in vuruşu üsten auta  gitti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Maç konuk Amasyaspor7un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. Türk Metal Kırıkkalespor oynadığı futbol ile henüz hazır olmadığı görüldü.