6 BİN 800 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan yaptı. Rektör Aslan, 27.yılını yaşayan ve geleceğe koşan Kırıkkale Üniversitesinin 36 bin 300 öğrencisinin bulunduğunu ve bu yıl 6 bin 800 öğrencinin mezun olacağını söyledi.

Kırıkkale İŞKUR, piyasa araştırması için sahaya indi Kırıkkale İŞKUR, piyasa araştırması için sahaya indi

MİLLET OLARAK BEKLENTİMİZ ÇOK FAZLA
Törende öğrencilere hitap eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ise, “ Mezuniyet töreninde öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Güzel bir donanımla, nitelikli öğrenciler olarak mezun oluyorsunuz. Sizlerden millet olarak beklentimiz çok fazla. Çünkü geçmiş yirmi yılda meydana gelen değişiklikler daha önceki bin yıldaki değişikliklere neredeyse eş değer. Bundan sonra, gelecekte hızlı bir şekilde değişecek. Bizler bir günü kaçırdığımız zaman hayatta büyük bir şeyi kaçırmış olacağız. Önümüzdeki dönem de sürekli donanım ve takip etmek gerekiyor ”  ifadelerini kullandı.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE HAYAT SÜRMEK OLSUN

Konuşmasının son bölümünde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Sezer “ İnsanlar bir yere bir şekilde gelebilirler. Ama orada başarılı olması, yükselmesi ancak o insanın duruşu ile alakalıdır. İniş ve çıkışlarınız olmasın, bir duruşunuz olsun. Bu duruşunuz sizi muhakkak bir yere taşıyacaktır. İyi insanlarla tanışın, iyi insanlarla arkadaşlık kurun. Duanız ve isteğiniz hayırlı insanlarla karşılaşmak, hayırlı bir şekilde, sağlıklı bir şekilde hayat sürmek olsun. Allah bundan sonraki yolunuzu ve bahtını açık eylesin” dedi.

ONUR ÖĞRENCİLERİ
Fakülte ve Yüksekokul “Onur Öğrencileri” ile Üniversite-Fakülte ve Yüksekokullarda ilk üç dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program, Üniversite birincisi Hediye Zeyrek´e, Vali Sezer tarafından başarı belgesinin verilmesi ile devam etti. Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salon´da düzenlenen tören, Üniversite birincisi Hediye Zeyrek´in yaş kütüğüne plaket çakması ve öğrencilerin hep birlikte kep atmalarıyla sona erdi.