EĞİTİM 27.07.2015 15:24:24
KÜ´DE KAYITLAR BAŞLIYOR

KÜ´DE KAYITLAR BAŞLIYOR

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü yeni kayıt yaptıracak öğrencilere kayıt işlemleri hakkında duyuru yaptı.

2015 YGS-LYS sonucunda üniversiteye herhangi bir bölüm veya programına yerleştirilen adayların kesit kayıt işlemleri hakkında bilgilerin yer aldığı duyuruda elektronik kayıt (e-kayıt) işleminin 28 Temmuz-05 Ağustos 2015 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılacağı bildirildi. Duyuruda şu bilgiler yer aldı: “Elektronik Kayıt (e-kayıt) yaptırmayıp Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıtları ise 03 – 07 Ağustos 2015 tarihleri arasında Merkez Yerleşke Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı kayıt bürosunda yapılacaktır. Öğrenim Ücreti Yatırma Tarihleri (İkinci Öğretim ve Uzaktan Eğitim Öğrencileri İçin) : Öğrenim ücretleri 17 - 31 Ağustos 2015 tarihleri arasında Öğrenci Numarası ile birlikte Akbank´ın Türkiye´de bulunan herhangi bir şubesine havale ücreti ödemeden yatırılarak ilgili dekontun saklanması gerekmektedir.”

E-DEVLET ŞİFRENİZ VAR MI?

Elektronik kayıt (e-kayıt) yaptırmak isteyen öğrenciler PTT şubelerinden e-devlet şifresi alacaklardır. 0 Elektronik kayıt yaptıracak öğrenciler 28 Temmuz – 05 Ağustos 2015 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında açılacak olan “Üniversite E-Kayıt” seçeneğini tıklayarak kayıtlarını gerçekleştireceklerdir. E-Kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecek olup. Asker Alma Dairesinden askerlik durumu bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi de aynı ekranda yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler Elektronik kayıt yapamayacak ve üniversitemize yönlendirilecektir.

KAYIT HAKLARINI KAYBEDECEKLER

“Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. E-Kayıt gerçekleştirilen öğrenciler tekrar Üniversiteye gelerek herhangi bir kayıt yaptırmayacak ve herhangi bir belge getirmeyeceklerdir. E-kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktıyı alarak saklayacaklardır.”

KAYIT TARİHİNDE MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLER

Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya ek sınavlar sonucunda mezun olacak olan öğrenciler, mezun olduklarını belirten resmi yazı ile mezun oldukları tarihte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek kontenjan sınırlamasına bakılmaksızın 06 Ekim 2015 tarihine kadar kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Öğrenci No Sorgulama; Öğrenci Numarası, T.C. Kimlik Numarası ile birlikte http://oidb.kku.edu.tr/ adresindeki “Öğrenci Numarası Sorgulama” menüsünden öğrenilecektir.

RAPOR GEREKİYOR

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarına bağlı İlk ve Acil Yardım Programı Ön Koşullu olduğundan Üniversiteye gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir. İlgili öğrenciler Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor getireceklerdir. (Bkz. 233 koşulundaki şartları sağlamayan öğrencilerin kesinlikle kaydı yapılmayacaktır).Ayrıntılı bilgi için http://shmyo.kku.edu.tr/HR.php adresinden ulaşabilirsiniz.”

DERS KAYDI

Üniversitemize kesin kaydınızı yaptırdıktan sonra; birinci yarıyıl derslerine devam edebilmeniz için ders kaydınız doğrudan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılacaktır. Takip eden yarıyılların ders kayıtları ise öğrenciler tarafından yapılacaktır. Öğrenim ücretini yatırmayan İkinci Öğretim ve Uzaktan Eğitim öğrencilerinin ders kaydı yapılmayacaktır.

WEB ŞİFRE

Öğrenim süresince kullanacağınız Öğrenci Bilgi Sistemi web şifreniz; kullanıcı adı olarak öğrenci numaranız, şifre olarak T.C. Kimlik numaranızın ilk beş hanesidir.

MUAFİYET SINAVLARI

Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı: 10 Eylül 2015 tarihinde yapılacaktır. Sınav yeri ve saati daha sonra duyurulacaktır. Yabancı Dil Hazırlık Sınıfından muaf olmak isteyen öğrenciler Yeterlilik Sınavına girmek zorundadır. Bu sınavda başarılı olanlar, zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimine devam etmeden, asıl bölümlerinin birinci sınıfına devam edecektir. Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı: 10 Eylül 2015 tarihinde yapılacaktır. Sınav yeri ve saati daha sonra duyurulacaktır. Bu sınavda yeterli not ortalaması alanlar yabancı dil derslerinden muaf sayılırlar. Aldıkları notlar yarıyıl ve genel akademik not ortalamalarına katılır. Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı (Bilgisayar) Muafiyet Sınavı: 11 Eylül 2015 tarihinde yapılacaktır. Sınav yeri ve saati daha sonra duyurulacaktır. Bu sınavda yeterli not ortalaması alanlar muaf sayılırlar. Aldıkları notlar yarıyıl ve genel akademik not ortalamalarına katılır.

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024