BAHAR YILIN BAŞLANGICIDIR

Rektörlük bahçesinde halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile başlayan program Geleneksel Türk Sanatları Sergisi´nin açılması ile devam etti. Daha sonra stantları gezen Rektör Yıldız ve beraberindekiler Rektörlük bahçesine açılan stantları gezdiler. Burada bir konuşma yapan Rektör Yıldız, Türk milletinin baharı yılın başlangıcı olarak kabul ettiğini dile getirdi.

 

ŞENLİKLER GELENEKSEL HALE GELDİ

Kırıkkale’de Hacı Taşan Anma Programı düzenlenecek Kırıkkale’de Hacı Taşan Anma Programı düzenlenecek

Üniversitelerde bahar şenliklerinin geleneksel hale geldiğini dile getiren Yıldız, Bahar ayının dirilişin sembolü olduğunu söyleyerek, “Bahar insanlık tarihi ve birçok alanda da kutlanan bir mevsimdir. Eylül ayından buyana öğrenciler derslere giriyorlar, sınavlara çalışıyorlar. Bu bahar etkinliği sayesinde öğrencilerimizde yeniden bir canlanma oluyor”

 

MÜZİKLİ ŞENLİK YAPILMAYACAK

Son günlerde yaşanan olaylar neticesinde Kırıkkale Üniversitesi olarak müzikli şenlik yapmayacaklarının altını çizen Rektör Yıldız, şenliklerin şiir dinletileri, spor etkinlikleri, tiyatro gösterilerinin yanı sıra söyleşilerle devam edeceğini ifade etti. Son olarak Rektör Yıldız ve beraberindekiler stantları gezerek bilgiler aldılar.