EĞİTİM 5.06.2016 14:51:31
KÜ´DE 12 BİN ÖĞRENCİ KEP FIRLATTI

KÜ´DE 12 BİN ÖĞRENCİ KEP FIRLATTI

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) 2015-2016 akademik yılında mezun olan öğrenciler düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

 

12 BİN 105 ÖĞRENCİYİ UĞURLADIK

Kırıkkale Üniversitesi´nde akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Mezun olmanın coşkusunu yaşayan Kırıkkale Üniversitesi mezunları diplomalarını aldıktan sonra kepleri adeta havada uçuşurken müzik eşliğinde oyunlar oynayıp halay çekerek mezuniyetlerini coşku içinde kutladılar. Törende konuşan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız Kırıkkale´mizden, geleceğimizin güvencesi, ülkemizin göz bebeği, bugün mezun olan 10 bin 105 öğrenciyi uğurladıklarını söyledi.

 

EN MUTLU GÜNÜMÜZ

Bugün bizim en mutlu günlerimizden biri diye sözlerine başlayan Rektör Yıldız, “Öğretim yılı boyunca beraber olduğumuz, imtihanlarını yaptığımız, 90 farklı diploma programından mezun ederek meslek kazandırdığımız ülkemizin güzide gençlerini uğurlamak üzere bir aradayız. Heyecan ve sevincimizi paylaşmak için gösterdiğiniz yüksek ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum”

 

KÜ 22. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

“Kırıkkale Üniversitesi, 1992 yılında kurulup kendi adıyla ilk mezunlarını 1993-1994 öğretim yılında vermişti. Bu yıl 22. Dönem mezunlarını veriyoruz. 12 fakülte, 1 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsünde toplam 33 bin 621 öğrencisi olan üniversitemizden bu yıl 4 bin 968´i fakültelerden, 7 bin 137´si meslek yüksekokullarından olmak üzere toplam 12 bin 105 öğrencimizi uğurluyoruz. 3 enstitümüzden de dönem boyunca yüksek lisans ve doktora programlarından mezunlar verdik”

 

2 BİN 96 PERSONELLE GÖREVDEYİZ

“600´ü öğretim üyesi olmak üzere, 1218 öğretim elemanı ve 878´i idari personel olmak üzere toplam 2 bin 96 personelimizle bu kutlu görevi sürdürüyoruz. Her yıl hızlı bir şekilde büyüyen Üniversitemiz, uğurladığı bu gençlerin yerine artan sayılarda yeni öğrenciler alıyor. İlave akademik birim ve programlarla hizmet alanını genişletiyor. Önümüzdeki öğretim yılında üniversitemize 8000´in üzerinde öğrencinin gelmesini bekliyoruz. 2016-2017 öğretim yılında mevcut bölüm ve programlarımıza ilaveten Fen-Edebiyat Fakültesi´nde Fransızca Mütercim-Tercümanlık İkinci Öğretim programına Eğitim Fakültesi´nde İlköğretim Bölümü Matemetik Öğretmenliği Bölümü´ne Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programını açarak öğrenci alacağız”

 

AYRILMANIN BURUKLUĞUNU YAŞIYORUZ

“Bugün sizleri mesleki bir unvan kazanmış kişiler olarak üniversitemizden uğurluyoruz. Hayatınızın en verimli döneminde birlikte olduğunuz bizlerle ve arkadaşlarınızla vedalaşıyorsunuz. Ayrılmanın burukluğunu biz de sizlerle birlikte yaşıyoruz. Aynı zamanda sizinle birlikte başarmış olmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Siz ülkemizin aydınlık geleceğinde söz sahibi olacak, en önemli gücümüz olacaksınız. Mezun olmak büyük başarıdır. Ancak, sizi daha zorlu bir hayat mücadelesi bekliyor. Eğitime ve mücadeleye hayat mektebinde devam edeceksiniz. Önceki mezun ve mensuplarımız gibi sizin de başarılı olacağınıza, bizim için, aileniz için, ülkemiz için övünç kaynağı olacağınıza inanıyoruz”

 

İRTİBATINIZI KESMEYİN

“Kırıkkale Üniversitesi büyük bir ailedir. Sizler de bu ailenin seçkin bir mensubusunuz. Bizimle ve birbirinizle irtibatınızı kesmeyiniz. Başarılarınız hem bize hem de mevcut öğrencilerimize motivasyon kaynağı olacaktır. Bunun için buradan ayrılmadan mezun bilgi sistemimize mutlaka kaydolun. Bu yolla başarılarınızdan bizi haberdar edin. Sizleri daha sonraki yıllarda üniversitemize davet edip öğrencilerimizle buluşturma planlarımız var. Bunun için lütfen bizimle irtibatınızı kesmeyin”

 

İFTİHAR KAYNAĞI OLACAKLAR

“Maddi-manevi fedakarlık, sevgi, şefkat ve dualarınızla hep evlatlarınızın yanında oldunuz. Bundan sonra da onlarla sevgi ve dualarınızla birlikte olacaksınız. Bugün sizler için gerçekten bir sevinç ve iftihar günü. Eminim ki, bugün sizin heyecanınız, bizden ve sevgili öğrencilerimizden daha fazladır. Hiç bir zaman yalnız bırakmadığınız evlatlarınzla birlikte bugün bizi de mutlu ettiniz. Çocuklarınızın başarısından dolayı sizleri de tebrik ediyorum. Bu gençler inşaallah sizin ve bizim için yarınlarda “yüz akı” ve iftihar kaynağı olacaktır”

 

FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR

“Üniversitemizin değerli öğretim elemanı ve personeli, burada görülen başarı ve iftihar tablosunun en büyük mimarı sizlersiniz. Sizler, bu gençleri çağdaş değerlerle, bilgi ve meslek ahlakıyla donattınız. Üniversitemizdeki huzurlu ve sakin ortamda, Ülkemiz ve insanlık için “Fikri hür, vicdanı hür” erdemli bireyler yetiştirdiniz. Onlara kişilik ve davranışlarınızla da örnek oldunuz. İnşallah verdiğiniz emekler zayi olmayacaktır. Sizleri de bu vesile ile tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum”

 

YOLUNUZ, TALİHİNİZ, BAHTINIZ AÇIK OLSUN

“Bu duygu ve düşüncelerle, bu sevinçli günümüzde bizleri yalnız bırakmayan ve her zaman destek olan Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımız´a, ilimizin değerli yöneticilerine, öğrencilerimizin değerli ailelerine, şehir halkımıza üniversitem adına teşekkür ediyorum. Üniversitemizden mezun olan bütün öğrencilerimize bundan sonraki hayat mücadelesinde başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Yolunuz, talihiniz, bahtınız açık olsun” dedi.

 

BİRİNCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından fakülte ve bölüm birincilerine diploma ve takdirnameleri Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından verildi. 12 bin 105 öğrencinin kep attığı ve diploma aldığı törene katılan veliler de çocuklarının mezuniyet sevincini paylaştı.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024