TÜRKİYE´DE ADALETSİZ BİR SİSTEM VAR

Bakkalların ve esnafların son durumundan bahseden Yurttan; “Türkiye´de adaletsiz bir sistem var. Şuanda büyük bir havuz var ve adeta köpekbalıkları diğerlerini yiyor. Fırsat eşitsizliği var. Küçük bakkalın bunlarla baş edebilmesi ekonomik yönden mümkün değil. Bakkalın sosyal hayatta çok önemli bir görevi var. Bakkal mahallenin, sokağın güvenliğini sağlıyor. Işık olarak, emanetçi olarak çok ulvi görevi itaat ettiklerinden eminim”

 

İNSANLARIN PARALARI OLMAYABİLİR

‘İnsanların bazen ekonomik sorunlar yüzünden paraları olmayabiliyor´ diyen Yurttan “Bakkal sizi tanıyorsa, veresiye konusunda bile yardım sağlıyor. İnsanlar daha ucuz ve ürün çeşitliliği yüzünden büyük markete gidebiliyorlar. Son 3-4 yıl içerisinde esnaflarda özellikle bakkallar üzerinde çıkan kanunlar, her zaman bakkalın azalmasına ve iş yerlerinin kapanmasına sebebiyet veriyor. Bu kurallardan bazıları; 100 metre kuralı, saat 22.00´dan sonra yasaklanan alkol satışı. Bu ülkede veya dünyada veya olmuş olduğunuz her yerde, işyerinizde dahil olmak üzere, eğer adalet kör, sağır ve topalsa o ülkede anarşi engellenemez.” 

BAKKALIN DERDİ ÇOK

Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi

 “Bir sürü sıralı zincir mağaza görüyoruz. Bu büyük marketler ile birlikte esnafın işi bozuluyor. Bakkalın ve ailesinin hayata bakış açısı köreliyor. Olumsuzluklar, umutsuzluklar var oluyor. Bakkalın sorunu büyük. Bakkal, Türkler için çok önemlidir. Gençler kahve, berber ya da bakkallarda vakit geçirip çalışırlardı. Şimdilerde ise bakkal köylerde farklı bir endüstri haline geldi. Bakkallardan Belediye, Tarım İl Müdürlüğü ve Maliye vergi alıyor. Bir de 42 bin TL alkol yasağı borcu olan bakkallar var. Benim bazı üyelerimin işyerlerine kurşun sıkıldı 22.00´dan sonra alkol vermedikleri için. Esnafın durumu çok zor” dedi.