Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
EĞİTİM 7.12.2014 16:19:53
KÜ Bozok Üniversitesi ile ortak oldu

KÜ Bozok Üniversitesi ile ortak oldu

Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Bozok Üniversitesi ile Kırıkkale Üniversitesi ortaklığında lisansüstü programı gerçekleştirilen törenle eğitim faaliyetlerine resmen başladı

Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen programa, BÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak ve Prof. Dr. Şaban Güçlü, Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Başalan, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Muhammed Fevzi Polat, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat, Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Kırıkkale Üniversitesi ile aşıldı

Programda, Sağlık Bilimleri Enstitüsü`nde yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler adına konuşan Betül Şenel, 'Bizim için bugüne kadar Ankara, Kayseri, Konya, Sivas ve Erzurum gibi çeşitli illerde var olan Yüksek lisans programları iş, maddiyat, ulaşım güçlüğü, aile faktörü ve başvuru koşulları gibi nedenlerle gidilemeyip, ertelenmiş birer hayaldi. Yüksek lisans eğitimimizin önünde aşılamaz gibi görünen bu engeller Bozok Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliği sonucu aşılmış oldu. Böylece hemşire olarak kaliteli hasta bakım hizmetlerinin sunumu için akademisyen olarak da hem kendimizi yetiştirmemiz hem de öğrenci eğitiminin kalitesi bakımından gerekli yüksek lisans eğitimi hedeflerimizi gerçekleştirmiş olduk, emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi.

Kurumsallaşma açısından önemli

Daha sonra konuşan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Muhammed Fevzi Polat ise programda yaptığı konuşmasında, üniversitelerin bilgiyi üretmek, bilgiyi işlemek ve yenilikleri ortaya koymanın gibi bir misyonu olduğun söyledi. Polat,'Üniversitelerin kurumsallaşma açısından kendi öğretim üyelerinin yetiştirmesi çok önemli. Üniversitemizde bu anlamda büyük atılımlar göstermekte. Sağlık Bilimleri Enstitümüzde Yüksek lisans programı talep edilen bir ihtiyaçtı. Şu an itibariyle 28 yüksek lisans öğrencimizle eğitim faaliyetlerimize başladık' diye konuştu.

Eleştiriler aldık

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem ise, 'Gerçekten bu çalışma Üniversitelerin önünü açmıştır. Çünkü büyük üniversiteler buna hep engeldi. Birileri siz niye yapıyorsunuz? Herkes yüksek lisans ve doktora yapmak zorunda mı gibi düşünceler hakimdi. Biz bunu açarken de aynı eleştirileri aldık. Biz bu işbirliğinde kararlıydık ve gerçekten kararlı şekilde bu yolda ilerledik ve bunu başardık diye düşünüyorum. Bu hepimizin, tüm öğretim üyelerimizin başarısı' dedi.

KÜ’ye teşekkür

BÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi`nin kuruluşunun ilk yıllarında Fen Bilimleri Enstitüsü`nde ilk kimya alanında daha sonra Türk Dili Edebiyatı, Jeoloji ve Makine Mühendisliği gibi alanlarda lisansüstü programlarının açıldığını kaydederek,'Bu programlar sınırlıydı bunu hızlandırmak gerekiyordu ve doktora hedefimize ulaşmamız gerekiyordu. Bu yönde birçok çalışmalar yaptık adımlar attık. Kendi üniversitemiz olarak lisansüstü programlar açabilmek için olanaklarımız maalesef oldukça kısıtlı. Özellikle profesör ve doçent olmadan hiçbir lisansüstü programın açılmasına YÖK izin vermiyor. Haliyle sınırlı alanlarda lisansüstü programlarımızın sayısının artması için uygun olan üniversitelerle işbirliği yapmamız gerekiyordu. Şu anda mevcut fakültelerimizin çoğunda lisansüstü programlar var. Üniversitemiz ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliğinde Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Hemşirelik lisansüstü programının açılmasından duyduğum memnuniyeti dile getirirken başta Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız olmak üzere Kırıkkale Üniversitesi Yöneticilerine, üniversitemiz Enstitü ve Sağlık Yüksekokulu yöneticilerine, öğretim elemanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim' şeklinde konuştu.


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024