ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN YASAL HAKLARI

Engelli Öğrenci Birim Sorumlusu Dr. Gamze Ebru Çiftçi tarafından verilen eğitimde, engelli bireylerin özellikle de üniversite de öğrenim gören engelli öğrencilerin eğitim alanındaki yasal hakları ve bu hakların kullanımına ilişkin düzenlemeler anlatıldı. Bu düzenlemelerin eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde yerine getirilmesi için çalışanlara, yöneticilere, akran öğrencilere ve akademisyenlere düşen sorumlulukların da anlatıldığı eğitimde, engelli bireyle doğru iletişimin nasıl kurulması gerektiği konusuna da değinildi.

 

HİZMETLERDE AKSAKLIKLAR YAŞANABİLİYOR

Eğitimin ardından açıklama yapan engelli birim sorumlusu Dr. Çiftçi,  üniversitede başlatılan bu eğitimin hizmet kalitesinin artırılması adına tüm kamu ve özel kurumlarda çalışanlara ve yöneticilere yönelik verilmesi gerektiğini, birçok çalışanın engelli bireyle karşılaştığında nasıl davranması gerektiğini bilmediğini ve engelli bireylerin yasal hakları konusunda herhangi bir bilgiye sahip olmadığını belirtti. Bu sebeple de engelli bireye sunulan hizmetlerde aksaklıklar yaşanabildiğini ifade etti.

Kahraman Türk Kadınları Defilesi yapıldı Kahraman Türk Kadınları Defilesi yapıldı

 

ÇALIŞMALARIMIZ ÖRNEK ALINACAK

 Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız´ın üniversitede engellilik ile ilgili yapılan çalışmalara özellikle ilgilendiği ve titizlik gösterdiğini ileten Dr. Çiftçi, “Kırıkkale Üniversitesi ülkemizde engellilik alanında yapılan çalışmalarla örnek alınacak hale gelmesi bizleri gururlandırırken aynı zamanda çalışmalarımız adına da motive etmektedir” dedi.