HAYIRLI OLSUN

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, 2020 yılı içerisinde Üniversitemiz Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi kadrolarına ataması yapılan akademik personelle Mavi Salon´da toplantı yaptı. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Dekanlar, Genel Sekreter Prof. Dr. Metin Arslan ve akademik personel katıldı. Atanmaları dolayısıyla akademik personeli tebrik eden Rektör Aslan, yeni kadroların ülkeye hizmet etme noktasında hayırlara vesile olmasını diledi ve beklentilerini anlattı.

 

BUNU YAPACAK OLAN SİZLERSİNİZ

Atamalarda liyakati esas aldıklarını belirten RektörAslan, atamaların son üç yılda yapılan akademik yayınlara göre gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Bizim buradaki asli görevimiz bize emanet edilen milletin çocuklarına teorik ve pratik olarak iyi bir eğitim vermenin yanı sıra araştırma alt yapısına katkı sağlamaktır. Bu katkıyı sağlamayan, yayınları olmayan bir akademisyen de sanırım burada değil farklı bir kulvarda yer almak istiyordur. Biz burada birlikte bir kurum yönetiyoruz ve esas olan da kurumun verimidir. Bu kurumun diğer üniversiteler arasında iyi özellikleri ile başarılı çalışmalarıyla ayrışmasıdır. Bunu da yapacak olan sizlersiniz”

 

ÜLKEMİZİN ÇEVRESİNDE BİR ATEŞ ÇEMBERİ VAR

“Ülkemizin çevresinde bir ateş çemberi var. Bunun farkında olduğunuzu da biliyorum. Tereddütte olduğum konu şu: bütün meslek alanlarında çalışmalarımızı yaparken bu ateş çemberini göz ardı ediyor muyuz etmiyor muyuz?  Derslerde belirli aralıklarla öğrencilerimize ülkemizin etrafındaki bu durumu anlatmalı ve  ‘sen bir elektronikçi, bir kimyacı, bir uluslararası ilişkilerci olarak, şu anda Akdeniz´de ve Karadeniz´de petrol veya doğalgaz arayan platformda çalışmak istemez misin? Bizzat işin içinde fiili olarak ya da lojistik olarak bu çalışmalara destek vermek istemez misin?´ şeklinde hedefler koymalıyız”

 

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIYOR

Okullar 1 Nisan’da Tatil MEB duyurdu.. Okullar 1 Nisan’da Tatil MEB duyurdu..

“Sınır ötesi operasyonlarda ve Can Azerbaycan´ın Karabağ´daki zaferine baktığımızda, bu başarıların belirli bir güçten kaynaklı olduğunu gençlerimizin anlamasını, farkında olmasını sağlamalıyız. Bir taraftan eğitim-öğretim mesleki bilgiler verirken, bir taraftan da o bilgiyi nerede kullanacaklarına dair öncülük etmeliyiz. Tarih boyunca ne zaman güçlü olduysak o siyasi gücün altında bilimsel güç, teknolojik gelişmeye ayak uydurma, teknolojik ürün yatıyor.  Bunu gençlere anlatmamız lazım” dedi. Toplantı,  Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan´ın katılımcıların sorularını cevaplaması ve YÖK tarafından hazırlanan 2018 ve 2019 İzleme ve Değerlendirme Raporlarının değerlendirilmesi ile sona erdi. Haber: Kenan Kuzucu