Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 8.09.2021 19:56:12
KÜ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

KÜ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Üniversitede Eylül 2018 - Eylül 2021 tarihleri arasında yapılan faaliyetler ve önümüzdeki dönem hedefleri hakkında bilgi verdi. Rektör Aslan, 3. yıl değerlendirme toplantısın

DİJİTAL ÜNİVERSİTE

Rektörlük Senato Salonu´nda gerçekleşen 3. yıl değerlendirme toplantısına Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Metin Arslan ve basın mensupları katıldı. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan 2018 Eylül - 2021 Eylül tarihleri arasında Üniversitede yapılan faaliyetleri ve hedeflerini basın mensuplarına anlattı. Rektör Aslan, “Dijital Üniversiteye dönüşme hedefimiz kapsamında yaptığımız çalışmalar neticesinde vermiş olduğumuz hizmetlerin birçoğu dijital olarak da verilmektedir. Dijital alana yapmış olduğumuz yatırımlarla Üniversitemiz, akademik ve idari personeline, öğrencisine yönelik hizmetlerini son bir buçuk yıl boyunca sorunsuz şekilde ulaştırdı”

 

KIRIKKALE´Yİ TANITACAĞIZ

Toplantıda KÜSİ Akademik Kurulu ve KÜSİ Sektör Kurulu oluşturulduğunu dile getiren Rektör Aslan, “Uluslararası anlaşma sayısını artırarak, öğrenci ve öğretim elemanı sayısını artırma noktasında önemli çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizin şehirle bütünleşmesi ve şehrimizi tanıması adına geziler düzenledik, ilimizi ve Üniversitemizi tanıtmak için hazırlanan videoya Öğrenci Bilgi Sisteminde yer verdik. Bu sene gelen öğrencilerimiz için de ilimizin ve Üniversitemizin tanıtımı amaçlı çalışmalar yapacağız”

 

AKADEMİK BAŞARI YÜKSELİYOR

Üniversitenin akademik başarısını yükseltmek, paydaşlarına ve Üniversiteye katkı sağlayacak çalışmalar yapmak amacı doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Aslan, “TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilk 50´ye girmek konusunda başarılı olacağımızı, 2022 yılı listesinde yer alacağımızı umuyorum. Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Anabilim Dalı ve Veteriner Fakültemizin akreditasyonu vardı, bu yılın sonunda veya önümüzdeki yılın ilk altı ayında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Öğretmenliği Bölümlerinin akreditasyonu yapılacak. “

 

3 YILDA 33 YENİ BÖLÜM AÇILDI

“Bölüm sayısını artırmak hedefimizi de önemli bir noktaya taşıdık. Üniversitemizde 2018-2020 yılları arasında 33 yeni bölüm ve program açıldı ve 411 akademisyen göreve başladı.  Kadro verilmesi ve bölümler açılması konusunda YÖK´ün pozitif ayrımcılık yaptığı 8 Üniversiteden birisiyiz. Sanayi ve sektör ile ilişkileri geliştirmek hedefimiz, proje bazlı çalışmalarla giderek daha da güçleniyor. Bu kapsamda Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Patent ve Marka Kurumu, MKE AŞ., Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırıkkale SMMM Odası, Kırıkkale İŞKUR, Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası, Durmazlar Makine, KOSGEB, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı, Türkiye Bilimler Akademisi, Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN), 17 Sanayi Kuruluşu ve 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Etkinlikleri Kapsamında 361 Üniversite Kurum ve Kuruluş ile ortak çalışmalar yaptık ve protokollere imza attık. YÖK İzleme Kriterleri arasında yer alan Endüstri ile Ortak Yürütülen Proje Sayısı 2018 yılında Üniversitemizde 1 iken 2021 yılında 21´e ulaştı”

 

ÜNİVERSİTELERİN SANAYİ VE SEKTÖRLE İŞ BİRLİĞİ

Üniversitelerin sanayi ve sektörle iş birliği içinde olmasının yanında sosyal sorumlulukları da olduğunu ifade eden Aslan, “Bizler de şehrimizin, paydaşlarımızın bu ihtiyaçlarına cevap vermek adına Otizm Farkındalık Paneli, 7. Hastane Öncesi Acil Tıp Sempozyumu, Diyabet Günü Kapsamında Bilgilendirme Standı, Hacı Taşan Ulusal Çalgı Festivali, Palyatif Bakım: Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu, Ticaret Hukuku Sempozyumu, Özel Sporcular BocceLigi Final Karşılaşmaları, Her Ay Özel Öğrencilere Yönelik Etkinlik, Tıp Fakültesinde İbn Sina Palyatif Bakım Ünitesi Açılışı, Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi´nde Yeni Yoğun Bakım Ünitesi Açılışını gerçekleştirdik. Engelli vatandaşlarımız için Hipoterapi Merkezi ve öğrencilerimize yönelik Veteriner Fakültesi Binicilik Tesisi Kurma hedefimizi de hayata geçirdik. Merkezimiz, 6 tane at getirilerek hem engelli vatandaşlarımıza yönelik hem de üniversite içindeki öğrencilerimize hizmet veren bir birim haline geldi. Geleneksel Okçuluk Tesislerini hayata geçirdik. Çalışmaya başladık fakat pandemi nedeniyle kesintiye uğradı. Özel Eğitime Muhtaç Çocuklarımız için her ay bir etkinlik yaptık ve bunu online olarak da yaptık.  Ekimden itibaren tekrar başlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

KÜ, KIRIKKALE´NİN ADINI DUYURUYOR

Uluslararası alanda Kırıkkale´nin adını duyurmayı amaçladıklarını, yurtiçi ve yurtdışında 1008 etkinlik yapıldığını ifade eden Rektör Aslan, bu kapsamda Cezayir´de bulunan Blida 1 ve Blida 2 Üniversiteleriyle karşılıklı ziyaret ve iş birliği anlaşmaları, Cezayir´de 4 Kurda toplam 50 öğrenciye ´15 Temmuz Türkçe Öğretim Kursu, Cezayir ve Türkmenistan Büyükelçiliği´ne ziyaret, Malezya Putra Üniversitesi ile anlaşma imzalandığını söyledi.

 

Aslan, Üniversitelerinin 2021 ve 2022 hedeflerinin, yıl sonuna kadar yüz yüze eğitimi sürekli kılmak, THE endeksine gitmek, TÜBİTAK Girişimcilik Endeksinde yer almak, Kampüs Güneş Enerji Sistemini kurmak üzere Enerji Bakanlığı ile proje başlatmak (KAMPÜS-GÜNENSİS), Engelli çocuklarımıza her ay düzenli etkinlik yapmak, Merkezi Araştırma Laboratuvarları, Kongre Merkezi ve Su Sistemi Projelerini sonlandırmak, Uluslararası III. Savunma Sanayi Sempozyumu düzenlemek olduğunu belirtti. Toplantı, Rektör Aslan´ın basın mensuplarının sorularını cevaplamasıyla sona erdi. Haber: Kenan Kuzucu


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024