Kırıkkale´de 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi hayata geçiyor. Küçükbaş hayvancılık gelişmesi ile birlikte Kırıkkale´de 5 yılın sonunda küçükbaş hayvan sayısının 200 bin olacağı belirtiliyor.

 

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır? Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır?

Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve T.C. Ziraat Bankası desteği ile Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, kırsal gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla Sözleşmeli Küçükbaş Üretim Modeli temelinde hazırlanan, 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesinde hazırlıklar tamamlandı.

 

KÜÇÜKBAŞ 200 BİN BAŞA ÇIKARILACAK

Proje hakkında bir açıklama yapan Kırıkkale Valisi Yunus SEZER; 'İlimizde tarım ve hayvancılığın gelişimi için 5 yıllık bir süreçte takip edilecek yolu planladığımız 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projemiz de hazırlık çalışmaları tamamlandı. Hedefimiz 5 yılın sonunda ilimiz küçükbaş hayvan varlığını 200 bin başa çıkartmaktır. Projenin uygulandığı ilk illerden olan Kırıkkale´mize hayırlı olmasını dilerim.' şeklinde konuştu.

 

TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜKLERİNDEN BİLGİ ALIN

Sözlerine projenin büyük katkılar sağlayacağına olan inancını vurgulayarak devam eden Sezer, tüm çiftçileri ve yetiştiricileri proje hakkında bilgi almak ve başvuru yapmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine davet etti. Haber: Kenan Kuzucu