GÜNCEL 10.11.2019 14:49:46
KÖYLÜNÜN TARLALARI BUHAR OLDU

KÖYLÜNÜN TARLALARI BUHAR OLDU

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Beyobası, Uzunlar, Akçakavak ve Işıklar Köylerindeki tarım arazilerinin çok büyük bir kısmı mücavir alana daha sonrada parsellere ayrılarak imar uygulaması yapıldığını söyleyerek, “6 bin dön

TARIM ARAZİSİ SANAYİ ARAZİSİ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, Balışeyh Belediyesi tarafından yapılan haksız imar uygulaması ile TBMM´nde basın toplantısı düzenledi. Balışeyh Belediyesi tarafından çok kapsamlı bir imar uygulaması yapıldığını dile getiren Vekil Önal, “Bu imar uygulaması ile Beyobası, Uzunlar, Akçakavak ve Işıklar Köylerindeki tarım arazilerinin çok büyük bir kısmı mücavir alana daha sonrada parsellere ayrılarak imar uygulaması yapıldı. Yapılan tarım arazileri daha sonra sanayi arazileri olarak gösterilmiş.

 

ÇİFTÇİNİN TOPRAĞI ELİNDEN ALINDI HABERİ YOK

Balışeyh Belediyesi tarafından yapılan uygulamada köylülerin haberinin olmadığını söyleyen Önal, “İmar uygulaması yapılırken yaklaşık 6 bin dönüm tarım arazisi imara sokulurken kendisine haber verilmiş bir tane çiftçi yok. Çiftçilerimiz tarlaları ile ilgili işlem yaparken tapuya gittikleri zaman tapuda tarlalarının kendilerine ait olmadığını görmüşler. Tapularını göstermişler bu tapu bana ait demişler. Demişler ki Belediye imar uygulaması yaptı artık bura da senin yerin kalmadı demişler. Bunun üzerine çiftçiler soluğu Belediye binasından aldılar. Belediye´de de kendilerini aydınlatıcı bilgi vermedikleri için bana ulaştılar”

 

TARLALARININ YARISI ELİNDEN ALINDI

Mağdur olan köylüler ile bir araya geldiğini belirten Önal, “Sıkıntılarını Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu´na ilettim. Belediye Başkanı Dedelioğlu ile köylülerin arasındaki problemleri çözmeye çalıştım fakat aradan geçen zamana rağmen bu 4 köydeki haksız imar uygulaması sonucu mağdur olan vatandaşımızın maalesef mağduriyeti giderilemedi. Daha önce Belediye´nin yaptığı imar uygulamalarında bakıyoruz. Belediye tarafından yapılan bu imar uygulamalarında yüzde 5 ya da 10 civarı düzenleme ortaklık payı alınırken bu son uygulamada alınan düzenleme ortaklık payı yüzde 38´lere ulaşmıştır. Çiftçimizin tarlasının yarısı imar uygulaması ile elinden alınmıştır.  Çiftçimizin elindeki tarım arazileri elinden alındı”

 

BÖLGEDE SANAYİ TESİSİ YOK

‘İmar uygulaması sonrasında çiftçilerimizin tarlaları güya sanayi arsası olarak değiştirilmiştir´ diyen Önal, “Ancak bölgeye bakıyoruz imar uygulamasının yapıldığı alanda hiçbir sanayi tesisi yok, yatırımda yok. Burada sanayi tesisi yoksa köylünün elinden tarlayı alıp sanayi arsası olarak niye değiştirildi bunu bilmiş değiliz. Çiftçilerimiz eskiden tarım arazisi üzerinde vergi verirken şimdi ise sanayi arsası üzerinden daha yüksek vergi vermek zorunda kalacaklar. Yapılan haksızlıktır, yapılan zulümdür. Kırıkkale İdare Mahkemesinde birçok dava açmışlardır. Umarım bu davalar sonucunda çiftçilerimiz mağduriyetini giderir” dedi.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024