TARIM BAKANLIĞI TARAFINDAN KÖY YOĞURDUNUN SATIŞI YASAKLANDI

 

KÖYLÜ BATTI

 

>>> ÖZEL HABER <<<

 

Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından köy yoğurdu satışının yasaklandığını söyledi. Köylünün yoğurt satmadığı takdirde aç kalacağını dile getiren Başkan Karafilik Bakanlığın biran önce bu yanlış karardan geri dönmesini istedi.

 

KÖY YOĞURDUNUN FAYLARINI SAYMAKLA BİTMEZ

Başkan Karafilik, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından köy yoğurdu satışının yasaklanmasına tepki gösterdi. “Köy yoğurdu satışının yasaklanması demek köylünün bitmesi demektir” diyen Karafilik, “Köy yoğurdunun vücudumuz için çok önemli faydaları vardır. Yetişkinlerin günde bir kase, çocuklarında en az günde 6 yemek kaşığı köy yoğurdu tüketmeleri gerekiyor. Buna karşın Tarım ve Orman Bakanlığı da köy yoğurdunun satışını yasakladı” diye konuştu.

Sürücülere güzel haber! Motorine indirim geldi! Sürücülere güzel haber! Motorine indirim geldi!

 

KÖYLÜ ERİYOR

Köylü geçimlerini yoğurt satarak geçirdiğini ifade eden Karafilik, “Bu geçim kaynakları da bu kararla birlikte ellerinden alındı. Köylü günden güne bu alınan yanlış kararlar yüzünden eriyor. Ben Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine sormak istiyorum hangi gerekçe ile bu satışı durdurdunuz? Köylünün elinde tonlarca yoğurt kaldı. Gelin bu alınan yanlış karardan biran önce dönün ve köylünün yüzünü güldürün” dedi.