KORSAN GAZETEYE SUÇ DUYURUSU

 

İlimizde 18 Kasım tarihinde Kırıkkale Gündem ismi ile dağıtılan Korsan Gazete gündemin birinci sırasına oturdu. Balışeyh´te kanunlara aykırı olarak yapılan ve büyük tepkilere neden olan İmar Uygulamasını aklamaya çalışan Korsan Gazete hakkında Kırıkkale Valiliği harekete geçti.

 

CAN USULSÜZLÜKLERİ KABUL ETMİŞTİ

18 Kasım tarihinde Kırıkkale ve Balışeyh´te korsan bir gazete dağıtıldı. Gazete içeriğinde Balışeyh´te usulsüz olarak yapılan İmar Uygulaması aklanmaya çalışıldı. Hatırlanacağı üzere Balışeyh Belediyesi 1.500 dönümü mücavir alan dışında olmasına rağmen 6.000 dönüm arazide imar uygulaması yapmış, yapılan imar uygulamasında birçok usulsüzlük olduğu ortaya çıkmıştı. Köylülerin mahkemeye taşıdığı olay gazetemizce gündeme getirilmiş, Kırıkkale Valiliği imar uygulaması hakkında soruşturma başlatmıştı. Yapılan İmar Uygulamasında ki kanunsuzluklar ve Usulsüzlükler Kırıkkale CHP Milletvekili Ahmet Önal tarafından da defalarca kez gündeme getirilmiş ve TBMM´de soru önergesi vermişti. Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can´da bu olaylar üzerine mağdurlarla Belediye yetkililerini bir araya getirmiş, toplantıda küçük bir arbede yaşanmıştı. Yine aynı toplantıda Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, imar uygulamasında ki usulsüzlükleri, kanunsuzlukları ve mağduriyetleri kamuoyu önünde kabul etmiş ve Mahkeme Sürecinde Belediyenin müdahil olmayıp, uygulamadan vazgeçileceğinin sözünü vermişti.

 

BİR GARİP TEŞEKKÜR

Ancak 18 Kasım tarihinde Kırıkkale´de dağıtılan ve hiçbir künye bilgisi olmayan ve yine kanunsuz olarak basılıp dağıtılan gazete içeriğinde yapılan imar uygulamasının Türkiye´ye örnek Model olduğu ifade edildi. Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu´nun Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünde öğretmen olarak görev yapan Tahsin Tunç isimli şahsa bastırılıp dağıttırıldığı iddia edilen gazete de yer alan Ali Dedelioğlu röportajı, Balışeyh Belediyesinin kanunlara aykırı olarak yapılan imar uygulamasının arkasında durduğunu gözler önüne serdi. Yapılan  röportajda insan aklı ile dalga geçercesine uygulamayı mahkemeye taşıyan köylülerin destek verdiğini ifade eden ve teşekkür eden Dedelioğlu, “Ayrıca Işıklar ve Bey Obası Köyü ahalisini bizimle birlikte aydınlatan ve icraatlarımızın her aşamasında bize sonsuz desteklerini esirgemeyen Kırıkkale Valisi Yunus Sezer Beye, Ak Partimizin Milletvekili Ramazan Can Beye, İl Emcümeni Başkanı Sayın Murat Çaykara Beye, Işıklar ve Bey Obası Köyleri muhtarlarına ve Köy sakinlerine sonsuz minnet ve şükranlarımı arz etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu

 

KOMİK KARŞILANDI

Yapılan İmar Uygulaması hakkında Soruşturma açan Kırıkkale Valisi Sayın Yunus Sezer´e ve İmar Uygulamasında ki usulsüzlükleri kendi ağzı ile dile getiren Ak Parti Milletvekili Ramazan Can´a Ali Dedelioğlu´nun, destek olduklarını iddia ederek teşekkür etmesi şaşkınlıkla karşılandı. Yine olayları mahkemeye taşıyan ve her fırsatta sıkıntıları dile getiren muhtarların imar uygulamasına destek olduğunu ifade etmesi “ağam bizimle dalga geçiyir” esprilerine neden oldu. Ali Dedelioğlu´nun sosyal medya hesabında önce paylaşıp sonra kaldırdığı gazete fotoğrafının altına Işıklar Köyü Muhtarı Ali Bedir´in yaptığı yorum her şeyi özetlemeye yetti. Paylaşımın altına “Arsız Hırsız ev sahibini bastırırmış” yorumunu yapan Ali Bedir, “İmar Uygulamasına bırakın destek olmayı bozulması için bütün enerjimi harcıyorum. Belediye Başkanının bu ifadelerini şaşkınlıkla karşılıyorum. Sayın Belediye Başkanının bir doktora görünmesi gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

RANT VURGUNCULARI KİM?

Basılıp dağıtılan Korsan Gazetede yapılan röportaja başlık olarak kullanılan ifadelerde kafaları karıştırdı. “Bizi suçlayanlar her dönemin rant vurguncularıdır” ifadeleri kullanılan röportajda “suçlayan kesim” net olarak ifade edilmediği görülüyor. İmar uygulamasından mağdur olan ve hem usulsüzlük hemde yolsuzluk iddiası ile mahkemeye başvuran mağdurlara mı? Köylülerine her türlü desteği sağlayan Muhtarlara mı? Bütun bu olayları gündeme taşıyan gazetemize mi? TBMM´ye soru önergesi veren Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal´a mı? İmar Uygulaması hakkında soruşturma açan Kırıkkale Valiliğine mi? İmar Uygulamasında ki usulsüzlükler ve kanunsuzlukları bizzat kendisi ifade eden Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can´a mı? “rant vurguncusu” ifadesinin kullanıldığı yapılan röportajda anlaşılamadı. Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu´nun hiçbir kanun nizam tanımaksızın Tahsin Tunç isimli öğretmene yaptırdığı iddia edilen Korsan Gazete şehrin gündemine bomba gibi düşerken, Korsan Gazete hakkında Kırıkkale Valiliği Basın İlan ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hem soruşturma açıldı hem de Cumhuriyet Savcılığına izinsiz gazete basıldığından dolayı suç duyurusunda bulunuldu.