Dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs, kuşkusuz en çok eğitimi etkiledi. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı, gerek özel okullar ve gerekse özel öğretim kurumları ise salgın ile mücadelede aktif rol aldı.

UZAKTAN EĞİTİM DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Yeni tip korona virüs olan covid – 19 salgının ülkemizde görülmesi ile birlikte en büyük darbeyi eğitim öğretim gördü. Ancak Milli Eğitim Bakanlığının başarılı çalışmaları ile öğrencilerin süreci en az hasarla atlatması sağlandı. Devlet Okullarının tamamında internet üzerinden online bir şekilde uzaktan eğitim modeline geçilirken, özel okullar ve özel öğretim kursları da eğitimin aksamaması için her türlü fedakarlığı yaptılar. Dünya ülkelerine örnek olan bu modelde öncü ülke Türkiye olurken, birçok dünya ülkesi Türkiye´den sonra uzaktan eğitim çalışmalarına başladı.

Kırıkkaleli Müdür Aydın, "Sizlerle geleceğe yönelik umutlarımız artıyor" Kırıkkaleli Müdür Aydın, "Sizlerle geleceğe yönelik umutlarımız artıyor"

ÇAKA 24 SAAT DESTEK VERDİ

İlimizde bulunan Özel Çaka Özel Öğretim Kurumu, öğrencilerin salgın sürecinden etkilenmemeleri için özel uğraş verdiler. Öğrencilerinin salgın sürecinden psikolojik olarak etkilenmemeleri için özel uğraş veren Çaka Özel Öğretim Kurumu, öğrencilerine 24 saat rehberlik hizmeti verdi. 24 saat boyunca öğrencileri ile bağlantısını koparmayan kurum, öğrencilerin motivasyonlarını kaybetmemeleri için çalışmalar yürüttü. Sürece hazırlıklı yakalandıklarını belirten yetkililer, derslerin hiç etkilenmediğini ifade ettiler. Uzaktan eğitimin yanı sıra, online deneme sınavları, bire bir online soru çözümü yaptıklarını belirten yetkililer, rehberlik hizmeti ile öğrencileri motive ettiklerini belirttiler. Süreçte basılan yeni kitap ve kitapçıkları öğrencilerine evlerinde hijyen ve sosyal mesafe kurallarını uygun şekilde dağıttıklarını belirten Çaka Özel Öğretim Kurumu yetkilileri, bütün öğrencileri için salgın sürecinde ayrı ayrı program yaptıklarını ifade ettiler.

KÖKLÜ GEÇMİŞ

Samsun Bulvarı Nokta Mevkiinde hizmet veren Çaka Özel Öğretim Kurumu sürecin normale dönmesi ile birlikte maksimum 16 kişilik sınıflarda eğitime devam edecek. 33 yıllık eğitim tecrübesi olan kurum, genç ve tecrübeli kadrosu dikkat çekiyor. Öğrencilere balık yemeyi değil, balık tutmayı öğrettiklerini ifade eden eğitimciler, salgın sürecini başarılı bir şekilde yönettiklerini ifade ederek, hafta sonu üniversite sınavına girecek öğrencilerin tamamına başarı dileklerinde bulundular. Haber: Çağlar Atmaca