CENAZEYE BÜROKRASİDEN KATILIM OLMADI

Kırıkkale´nin il oluşunda büyük emekleri olan Hazım Kutay vefat etti. Ahmet Hamdi Akseki Cami´nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka mezarlığına götürülen merhum Hazım Kutay burada toprağa verildi. Kırıkkale´nin il oluşunda büyük emekleri olan Kutay´ın cenazesine Kırıkkale bürokrasisinden katılımın olmadığını dile getiren eski Milli Takım Baş Antrenörü, Mühimmatspor Kurucularından Asalettin Pekdoğan, büyük insan Hazım Kutay´a vefa gösterilmediğini söyledi.

KIRIKKALE´Yİ İL, 5 KASABAYIDA İLÇE YAPTI

Kırıkkale´nin il oluşunun yanı sıra 5 kasabayı da ilçe yapan Hazım Kutay´ın bunu hak etmediğini dile getiren Antrenör Asalettin Pekdoğan, “Vefa İstanbul´da bir semtin ismi değildir. İnsanların karşılıklı yapmış oldukları, kader birliklerinin sonucunu da bir gün gösterilmesidir. Dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren Kırıkkale´ye geldiğinde merhum Hazım Kutay´a Kırıkkale il yapmak istiyor musun diye sordu. Merhum Kutay´da ‘evet efendim´ diye cevap verdi. Daha sonra takiplerini yaparak Kırıkkale´nin il oluşuna imza attı” şeklinde konuştu.

 KOLTUKSUZ BAKAN

“Merhum Hazım Kutay TBMM´nde koltuksuz bakandı. Her dediğini ve her istediğini her zaman herkese yaptıracak bir kapasitesi vardı. 5 kasabamızı ilçe yaptırdı. Üniversitemizin gelişiminde ve oluşumunda geçici yönetim kurulu kurdurarak büyük emekleri olan bir insandı. Yahşihan Sanayi Sitesi´nin oraya kurulması ve gelişiminde büyük emekleri vardı. Bu kadar büyük işlere imza atan Hazım Kutay´ın cenazesine Kırıkkale´mizin Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri ve STK´lar katılım sağlamadı. Biz buna çok üzüldük” diye serzenişte bulundu.  

 VEFASIZLIĞI HAK ETMEDİ

Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu

Geçmiş dönemde görev yapan Recep Mızrak ve Nihat Gökbulut´un dışında katılımın sağlanmadığını söyleyen Pekdoğan, “Vefasızlığı hak etmeyen bir insandı. Siyasetle geçinen, siyasetle hayatını sürdüren bir insan değildi. Babasının gayrimenkullerini satarak Kırıkkale´ye birçok yatırımlar yapardı. Kırıkkale insanının bürokrasi olmasında da büyük emekleri vardı. Allah rahmet eylesin” Bizlerde Manşet Gazetesi ailesi olarak merhum Hazım Kutay´a Allah´tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz. Haber: Kenan Kuzucu