GENE GÜNDÜZ ÇALIYORUS 

Her konuda vatandaşların yanında olan Türk Kızılay´ı Kırıkkale´de yardım standı açtı. Ülkemizde yardıma koşulmadık kimse kalmayıncaya kadar çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler, bu uğurda gece-gündüz çalışacaklarının sözünü verdiler.  Batı Karadeniz bölgesinde meydana gelen sel felaketin ardından Kızılay olarak tüm imkânları seferber ettiklerini söyleyen Başkan İşler, “Sinop, Bartın ve Kastamonu´da binin üzerinde afet uzmanımız ve gönüllümüz ile selzedelerin yaralarının sarılması için çalışıyoruz. Selden etkilenen vatandaşlara gün boyunca su, sıcak yemek ve ikramlık dağıtımı yapıyoruz, ayrıca hijyen ve giyim malzemesi desteklerimizin yanı sıra psikososyal destek çalışmalarını da yürütüyoruz”

YARDIM MALZEMESİ SEVK EDİYORUZ 
“Mağdur olan vatandaşlar için afet uzmanlarımız, gönüllülerimiz ve şubelerimizle selin en çok etkilediği Sinop´un Ayancık ilçesi, Bartın´ın Ulus ilçesi ve Kastamonu´nun Bozkurt ilçesinde ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılıyoruz, Kastamonu´daki vatandaşlar için de Ankara ve Düzce´den 5000´er kişilik mobil mutfak araçlarını selzedelerin hizmetine sunduk. Selin meydana geldiği saatlerden bu yana ekiplerimiz ve gönüllülerimizle destelerimiz sürüyor, gerek evlerinde kalıp mutfakları ve yiyecekleri sel sularına kapılan, gerekse tahliye edilen afetzedelere sıcak yemek veriyoruz. Günde üç öğün sıcak yemeğin yanı sıra kumanya ve içecek gibi yardımlarıyla da selzedelere destek oluyoruz. Ayrıca psikososyal destek ekiplerimiz ile afetin olumsuz etkilerini en aza indirmek için sahada çalışmalarımızla afetzede ailelere ulaşarak psikososyal destek sağlıyoruz. Selden etkilenen köylere de su, ekmek, gıda ve hijyen malzemesi ulaştırarak, ulaşılamayan köylere de Türk Silahlı Kuvvetleri helikopterlerinin desteği ile yardım malzemesi sevk ediyoruz”

Türkiye’de büyük boykot kararı! Türkiye’de büyük boykot kararı!

 

KIRIKKALE´DEN 21 ADET SU  

“Kızılay olarak sel bölgelerine şu ana kadar 100 binden fazla kişiye insani yardım ulaştırdık, 4 mobil mutfak, 9 ikram ve 57 operasyon aracımız ile bölgede bulunuyoruz. Sıcak yemek dağıtımlarımız devam ediyor. 78 binden fazla kişiye sıcak yemek, 28 binin üzerinde kişiye kumanya ile beslenme hizmeti veriyoruz. Ayrıca su ve ikramlık malzeme dağıtımlarına devam ediyoruz. Bizlerde Türk Kızılay Kırıkkale şubesi olarak geçtiğimiz hafta Kastamonu bozkurt afet bölgesinde çekilen su sıkıntısından dolayı 21000 adet suyu afet bölgesine teslim etmiştik. Aynı zamanda Türk Kızılay Kırıkkale Şube başkanı olarak şahsım ve gönüllü arkadaşlarla beraber sel bölgesine giderek incelemelerde bulunmuştuk. Daha sonra selden zarar gören bölgelerde hem selin geride bıraktığı tahribatın izlerini silmek hem de vatandaşların ihtiyaçlarına yardım etmek için Kastamonu sel bölgesine sekiz Genç Kızılay gönüllüsünü yolladık ve orada hemen çalışmalarına başladılar”

 

HAYDİ KIRIKKALE

“Kızılay olarak vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Ülkemizde yaşanan Afetlerden dolayı mağdur duruma düşmüş vatandaşlarımız için yardım standı açtık. Sizlerde afetzede kardeşlerimizin yaralarına derman olmak istiyorsanız standımıza ve şubemize gelerek yardımda bulunabilirsiniz” dedi. Haber: Kenan Kuzucu