GÜNCEL 23.02.2021 14:03:24
Kızılay aile içi eğitimi veriyor

Kızılay aile içi eğitimi veriyor

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi ihtiyaç sahibi aileler için birçok alanda çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kırıkkale´de yaşayan ailelerin yiyecek ihtiyaçları, eşya ihtiyaçları, ısınma problemlerinin yanı sıra ailelerin huzur

BÜTÜN SIKINTILAR İYİ BİR EĞİTİM İLE SON BULUR

Yapılan çalışmalar ve yardımlarla ilgili açıklama yapan Türk Kızılay Kırıkkale şube başkanı Mustafa İŞLER şunları söyledi “Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana ailelerimizin yaşadığı problemleri tespit ederek ve bu problemlerin aşılması için birçok projelerimiz ve çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yapılan bu projeler ve çalışmaların çok faydalı geri dönüşlerini aldık.

 Türk Kızılay Kırıkkale şubesi olarak Dezavantajlı ailelerimizin problemlerinin en büyük kaynağı eğitimsizlikten geldiğini görmekteyiz. İyi bir eğitim alamayan ailelerimizde aile içi huzursuzluklar ve maddi sıkıntılar yaşanmaktadır”

 

PROBLEMLER SON BULACAK

“Ailelerimize iyi bir eğitim verilerek onların hem aile hayatlarında hem de maddi hayatlarında yaşanan problemleri son bulacaktır. Anne ve babanın çocuklarına karşı sorumlulukları vardır. Çocukların da anne ve babaya karşı sorumlulukları vardır. Anne ve babanın sorumluluğu çocuğun doğumu ile başlar. Anne ve babalar çocuk yetiştirme konusunda gerekli bilgi ve becerileri öğrenmek zorundadırlar. Bu süreçte çocuk anne ve babayı kendisine örnek alır. Onların yaptığı davranışları doğru kabul eder. Anne ve babayı taklit ederler. Çocuklar anne ve babanın söylediklerinden çok, yaptıklarına bakar. İyi bir eğitim almamış anne ve babalar kendi sosyal hayatlarını ve çocuklarının hayatlarını iyi yönetemezler bunun devamında da aile de maddi ve manevi problemler yaşanmaktadır”

 

ERGEN DÖNEMDEKİ ÇOCUK PROBLEMLERİ

“Kızılay olarak bizlerde bu eksikliğe duyarsız kalamazdık Bunun için Türk Kızılay Kırıkkale şubesi olarak Kırıkkale´de yaşayan dezavantajlı ailelerimiz için Benimde Altın Bileziğim Var projesi kapsamında açmış olduğumuz çeyiz kursuna katılan kursiyerlerimize “Çocuk Eğitimi ve Aile İçi İletişim “ adlı seminer düzenledik. Düzenlemiş olduğumuz seminerler sonucunda ailelerimizden güzel dönüşler aldık. Kızılay olarak ailelerimiz için seminerlerimiz devam edecek. Bu haftada şubemizde “ Ergen Dönemdeki Çocuk Problemleri” adlı seminer verilecektir”

 

ERZAK YARDIMLARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Kış şartlarının uzaması ile birlikte ve Covid-19 salgını nedeni ile evinden çıkamayan işsiz, yaşlı, engelli ve mağdur  ailelerimize erzak yardımlarımız aralıksız devam ediyor. Yine bu haftada ilimizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimizi ziyaret ederek, bu zor günlerde de Kızılay´ın yanlarında olduğunu, yalnız olmadıkların hatırlattık. Güneşin en parlak olduğu veya gecenin en zifiri karanlığı fark etmiyor. Türk Kızılay´ın hilâli ihtiyaç sahiplerinin kalplerini aydınlatıyor”

 

ODUN VE KÖMÜR YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

“Kış günlerinin uzaması ile birlikte evinde kömürü ve odunu biten ailelere yardım etmeye devam ediyoruz. İnsan olmanın en güzel ifadesi paylaşmaktır. Birileri açken birileri üşürken biz nasıl rahat edebiliriz. Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi olarak bu haftada  evinde kömürü ve odunu olmayan veya az kalmış ailelerimize kömür ve odun dağıtımı gerçekleştirdik. Kömür ve odun yardımlarımız kış bitene kadar devam edecek. Hayırseverlerimizden ve gönüllülerimizden Allah razı olsun” dedi. Haber: Ersin Atasayar

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024