HAYIRSEVERLERE GÜVENEREK YOLA ÇIKIYORUZ

Bazı evleri büyük oranda yenileyen, kimisinin çatısını, duvarını tamir eden veya iç tefrişatını yapan Türk Kızılay´ı hayırseverlerin de katkı sağladığı çalışmalarda en büyük katkıyı tadilat yapımında görev alan fedakar gönüllüleri yaptı.  Türk Kızılay Şube Başkanı Mustafa İşler yaptığı açıklamada, Türk Kızılay´ın görevinin sadece erzak yardımı dağıtmak olmadığını söyledi. İşler, “İnsanlara, barınma ihtiyaçları, sağlık ve ısınma problemleri, eğitimler veya diğer sıkıntılarla alakalı yardımcı olmaya çalışıyoruz. 2020 yılında oturulamayacak şekilde evi veya oturacak hiç evi olmayan insanlara el atıldı ve ihtiyaçları tespit edildi. Önce Allah´a sonra hayırseverlere güvenerek yola çıkıyoruz, kasamızda şu kadar para var onu harcayacağız diye yola çıkmıyoruz. Önce Allah´a ve sonra Kırıkkaleli hayırseverlere güveniyoruz. Allah onlardan razı olsun'

 

KIZILAY BİZİMLE AİLEMİZDEN BİRİYMİŞ GİBİ İLGİLENDİ

Evinin tadilatı yapılan bir başka ailemiz S.K da çatısının çok kötü aktığını ve Daha sonra evinin tadilatı için Türk Kızılay´a başvurduğunu ve o sırada hamile olduğunu aktaran S.K şunları kaydetti: 'Mahalleden komşular yardım ediyordu, temizliğe gidiyordum. Daha sonra Türk Kızılay A´dan Z´ye kadar bütün evin tadilatını yaptı. Çamaşır makinesi, televizyon, koltuk takımına kadar her şeyimi verdiler. Daha desteklerini yapıyorlar. Kömürüme kadar gönderdiler. Virüse yakalandığımda evimde karantinadayken 15 gün boyunca devamlı gıda yardımı ve meyve yardımında bulundular, hastalandığım zaman ameliyat olacağım zaman evimden alıp hastaneye götürerek bütün ihtiyaçlarımı karşılayarak günlerce benimle ilgilendiler. Benimle ailemden çok ilgilendiler Allah başkanımdan ve görevlilerden razı olsun'

 

KIZILAY BANA BABALIK ABİLİK YAPTI

Denizli´den gelen ve iki yıldır Kırıkkale de yaşayan H.K Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi ve görevlilerinin bu süreçte çok derdini çektiklerini ifade etti. 'Her şeyde bana destek oldular. Daha önce konteynerde oturuyordum. Onu kaldırdılar ve evimin yapımında evimin eşyalarının döşenmesi, elektriğimin çekilmesi, yolumun açılması ve çatıma kadar her şeyde yanımda oldular.  Türk Kızılay sayesinde ev sahibi oldum. Bana babalık, abilik yaptılar ve desteklerini hiç esirgemediler. Yoksa bu karda kışta konteynerde oturuyordum. Ellerinden gelindiğin fazlasını yaptılar.' ifadelerini kullandı.

 

YAŞLI AMCAMIZIN EVİ TAMİR EDİLDİ

Başkan İşler evi yapılan diğer mağdur aileler hakkında da bilgi verdi;  “Tek başına yaşayan 65 yaşına merdiven dayamış duvarları çatlamış, tavan ağaçları bel vermiş gecekondusu uçmak üzere olan yaşlı amcamızın da yardımına koştuk. Yaşlı amcamızın evinin yapımı için gerekli malzemeler, Kızılay´ımızın merhametli bağışçıları tarafından karşılandı. Yine fedakar gönüllülerimiz gece gündüz demeden amcamızın evinde gönüllü olarak çalışarak evinin tamirini bitirdik. Evinin içinin de eşyalarını düzerek amcamızı kışın sıcakta oturmasını sağladık”

 

EVLER YAPILIYOR

“Covid-19 salgınından dolayı evinden çıkamayan yaşlılarımızı ziyaret ettiğimiz bir gün karşılaştığımız manzara bizleri duygulandırdı. Bir tarafı felçli bir amcamızı ziyaret etmiştik. Hanımı ağlayarak tuvalet taşının üzerine koyarak ortadan kestiği sandalyeyi kocasının ne zorluklarla tuvalet olarak kullandığını anlatmıştı. Kışın çok zor oluyor içeri klozetli bir tuvalet yapın başka bir şey istemem diyordu. Yine ağlayarak kaç yıldır kurban eti yemediklerini söyledi. Gıda ve hijyen kolilerimizi bıraktık. Kızılay et konservelerden üç kutu bıraktık ve hemen ertesi gün çalışmalarımıza başlayarak Kızılay´ımızın merhametli hayırseverleri tarafından ailemizin tuvalet ve banyosu yaptırıldı. Kızılay olarak her zaman gariplerin ve mazlumların yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz”

 

EVİ VİRANE OLMUŞ AİLEYE KONTEYNER YARDIMI YAPILDI

“Türk Kızılay Kırıkkale şubesi olarak Delice ilçemize bağlı Karpuzlu köyümüz de tek başına yaşayan kullanılmaz ve yıkılmak üzere olan abimize yuva olduk. Getirmiş olduğumuz konteyner ile onu ve umutlarını yağmurdan soğuktan salgından ve hastalıktan korumayı başardık.  Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi olarak kendisine yardımda bulunduğumuz abimizden aldığımız hayır duası ve siz değerli hemşerilerimizin destekleriyle daha nice evsize yuva nice geceye ışık olmaya devam ettik”

 

Sevim Ana’dan Kırıkkalegücü futbolcularına tatlılı motivasyon Sevim Ana’dan Kırıkkalegücü futbolcularına tatlılı motivasyon

EVİ YANAN TEYZEMİZİN YARDIMINA KIZILAY KOŞTU

“Evi yanarak kullanılamaz hale gelen teyzemizin evinin tekrar yaşanacak bir yuvaya dönüşmesi için Kızılay Kırıkkale Şubesinin yardımseverleri harekete geçti. Evin tamiratı için gerekli malzemeler ulaştırıldı. Gıda kolisi ve et konserlerimizi bıraktık. Ayrıca yanan evimizin tamiratı ve  gerekli eşyaların temini için çalışmalarımız başlattık. Merhametli hayır severlerimiz ve fedakar gönüllülerimiz tarafından ailemizin evinin tadilatı yapıldı. Evinin tadilatını gördükçe gözleri yaşaran teyzemizin hayır dualarını tüm Kızılay ailesi olarak alıyoruz. Bu sevinç bize yeter”

 

ALLAH KİMSENİN BAŞINA YANGIN FELAKETİ VERMESİN

“Yangın öyle bir felakettir ki bir anda bütün emeklerinizi silip süpürüyor. Allah c.c kimsenin başına böyle felaket vermesin. Keskinin Haydar dede köyünde çıkan yangında evinin tüm eşyaları yanan ve evi büyük hasar alan kardeşimizin kapı, pencere ve parasal diğer ihtiyaçlarına yardımcı olduk. Çok şükür ailemiz evine taşındı. Ailemizin mağduriyetinin giderilmesi için gereken ne ise Kızılay olarak hep yanındaydık”

 

EVİ YANAN BİR ABİMİZİN DAHA YUVASI OLDUK

“Çıkan yangında bir odası hariç tüm eşyaları yanan kardeşimize ilk olarak 2 gıda kolisi,2 hijyen kolisi duvarları ve tavanlarını boyaması için 60 kg tavan, 60 kg da duvar boyası verdik. Daha sonra hemen çamaşır makinası alarak evine götürdük. Evinin yapılması gereken tadilatı için hızlı bir şekilde 30 torba sıva alçısı ve 15 torba saten alçı alınarak ailemizin evine bırakıldı. Ailemizin mağduriyetinin giderilmesi için gereken ne ise Kızılay olarak yine ailemizin yanındaydık. Türk Kızılay Kırıkkale şubesi olarak nerede bir yüreği yanık aile görsek onun yardımına koşacağız. Kızılay´ımızı iyiliğin amiral gemisi yaptık. Kırıkkale´mizin sokaklarını karış karış gezerek ailelerimizin ıstırabını dindirene kadar bu yolda devam edeceğiz” dedi. Haber: Kenan Kuzucu